Анонси і оголошення
Компанії Clarivate та Elsevier повідомляють про нові вебінари з питань наукометрії, які
Компанія Clarivate продовжує серію безоплатних вебінарів українською. За умови
ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ! Бібліотека КДПУ працює в обмеженому режимі з 09.00 до 16.00, субота
Elsevier продовжує активно підтримувати українських учених у складних умовах
У межах проєкту Research4Life регулярно організовують вебінари за посиланням
Міністерство освіти і науки України повідомляє про можливість безкоштовного
Шановні науковці! Компанія Elsevier та ДНТБ України надають можливість працювати
В умовах посилення карантинних обмежень пропонуємо науково-педагогічним
Шановні користувачі! ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського пропонує вам скористатися
Шановні користувачі! Під час карантину бібліотека надає такі дистанційні
23 лютого 2017 року в приміщенні читальної зали головного корпусу бібліотека Криворізького педагогічного зустрічала чергову гостю традиційної «Літературної вітальні» - відому в місті та за його межами поетесу Лану Александрову.
Модератор заходу, бібліотекар І категорії О. В. Кулаковська, розповіла, що пані Лана пише про різне, та найбільше – про Батьківщину. Вірші про кохання, рідну землю, воїнів АТО зробили поетесу відомою далеко за межами рідного міста. Особливо запам'ятався широкому загалу Youtube-відеоролик з виконанням вірша «Я живу у своїй країні», записаний грузинськими активістами.
20170223 122153 500x281
Гостя познайомила присутніх зі своїми друзями, які прийшли на зустріч разом із нею – творчими особистостями, воїнами АТО, волонтерами. Відтак розповіла про свій сайт, stixoplyot.ru, на якому не тільки публікує власні поетичні твори, а й складає вірші на замовлення.
Останнім часом пані Лана не може писати ні про що, окрім війни на Сході, втілюючи свої переживання в художній формі, намагаючись поділитися ними й осмислити те, що раніше видавалося немислимим у нашій країні. У серпні 2014 року поетеса створила знаковий у цьому сенсі твір – вірш-усвідомлення реальності приходу війни на рідну землю. Перший шок розуміння невблаганної суті кривавих боїв, близькості смерті та руйнувань, роздуми про знівечені війною людські долі – проблематика цього твору глибоко вразила суспільство, і вірш посів заслужене місце на сторінках українських навчально-методичних видань та в серцях дітей і дорослих. 
Та відвідувачі «Літературної вітальні» не залишилися і без веселіших творів від Лани Александрової – вічна тема кохання знайшла відгук у серці кожного з присутніх, і вірші про щирість почуттів та інтерес одне до одного у відносинах закоханих аудиторія зустріла теплими посмішками та оплесками.
20170223 122705 500x281
Після цього пані Лана передала слово своїй подрузі – поетесі Вікторії Галєх, яка продекламувала власний вірш, присвячений любові до справжніх чоловіків – воїнів. А запальний виступ ще одного товариша поетеси – Паші Осікова – не залишив байдужим жодного з присутніх, адже вірші про радість життя, окриленість світосприйняття та вибір життєвого шляху завжди підіймають настрій і надихають на роздуми.
20170223 124657 500x247
Приємною несподіванкою для аудиторії став ще один вірш від Лани Александрової, на біс, у якому поетеса зізналася у коханні рідному місту – Кривому Рогу.
На завершення зустрічі товариш поетеси, В'ячеслав Сауляк, який нещодавно повернувся з АТО, виступив із короткою, але щирою промовою, у якій розповів про волонтерську діяльність Лани Александрової, а директор бібліотеки, кандидат філологічних наук Г. М. Віняр подякувала присутнім студентам факультету української філології  та старшому викладачеві І. Є. Макаренко за участь у заході. 
20170223 130656 500x281

16836516 1281837441882191 1488667429901692784 o
 

.be&t=3">.be&t=3

1522