Анонси і оголошення
Компанії Clarivate та Elsevier повідомляють про нові вебінари з питань наукометрії, які
Компанія Clarivate продовжує серію безоплатних вебінарів українською. За умови
ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ! Бібліотека КДПУ працює в обмеженому режимі з 09.00 до 16.00, субота
Elsevier продовжує активно підтримувати українських учених у складних умовах
У межах проєкту Research4Life регулярно організовують вебінари за посиланням
Міністерство освіти і науки України повідомляє про можливість безкоштовного
Шановні науковці! Компанія Elsevier та ДНТБ України надають можливість працювати
В умовах посилення карантинних обмежень пропонуємо науково-педагогічним
Шановні користувачі! ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського пропонує вам скористатися
Шановні користувачі! Під час карантину бібліотека надає такі дистанційні

dolennyk 301017 6

30 жовтня 2017 року в «Літературній вітальні» бібліотеки Криворізького педагогічного відбулася презентація поетичної збірки Інни Доленник «Навпіл». Зустріч з відомою криворізькою поетесою, членом Національної спілки письменників України організували фахівці інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки – зав. відділу О. А. Дікунова, головний бібліограф С. О. Кочерга, зав. сектора О. Б. Поліщук. На заході експонувалася тематична книжкова виставка «Магічна відвертість Інни Доленник: «Кожен із нас – скрипка поезії»; було презентовано буктрейлер нової збірки, створений зав. інформаційно-бібліографічного відділу О. А. Дікуновою.

dolennyk 301017 10

Головний бібліограф С. О. Кочерга і зав. сектора О. Б. Поліщук розповіли про життєвий і творчий шлях Інни Доленник, представили гостю і журналіста, блогера, волонтера, громадського активіста Володимира Стецюка.

dolennyk 301017 4

Пан Володимир розповів про нову збірку поетеси, поділився спогадами про її творчий шлях; підкреслив, що унікальність поезій, які увійшли до нової книжки Інни Доленник – в особливому художньому осмисленні жіночого сприйняття болючої проблематики сучасності, років тяжких випробувань для усього суспільства, коли на українську землю знову прийшла війна. Відтак надав слово поетесі.

dolennyk 301017 5

Інна Доленник наголосила, що назва нової книжки – не випадкова: збірку поділено на два тематичні розділи. Перший з них, який дістав назву «Коло», є добіркою ліричних віршів, а другий – «Навпіл» – поезія громадянської тематики. Контраст між творами з двох таких різних частин однієї збірки вражав – війна і мир, життя і смерть, біль втрати і надія на нове життя переплелися в майстерному авторському виконанні поетеси.

dolennyk 301017 3

У повсякденній свідомості пересічних українців нині ще недостатньо відчувається розуміння страшної і величної доби сучасної визвольної війни, в яку нам довелося жити – часу відчаю і надії, часу мужності і небаченого в новітній історії відродження національного духу. Пронизливо лірична й по-справжньому громадянська поезія Інни Доленник вже не вперше об’єднує різні покоління відвідувачів «Літературної вітальні» бібліотеки Криворізького педагогічного.

dolennyk 301017 7

Дякуємо поетесі за думки й почуття, пробуджені її натхненням, і чекаємо на нові зустрічі!

dolennyk 301017 2

 доленник фб

доленник фб

2887