Кафедра декоративно-прикладного мистецтва та дизайну
Факультет мистецтв

Відповідно до розпорядження науково-навчального сектору навчально-методичного відділу №06 від 21.11.2016 року «Про проведення студентських олімпіад у 2016-2017 н.р.» та згідно з Положенням про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади (наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 13.12.2012 року № 1410), кафедрою декоративно-прикладного мистецтва та дизайну факультету мистецтв Криворізького державного педагогічного університету, було складено графік та проведено з 7 по 14 лютого 2017 року І етап Всеукраїнської студентської олімпіади на базі КДПУ.

графика 1

Змагання здійснювалося серед студентів спеціальності «Дизайн» ІІ-V курсів за такими напрямами:

п/п

Назва напряму, діяльності

Дата проведення

Відповідальний викладач

1.

Прикладна графіка

07.02.2017

Школяр А.В.

2.

Формотворення

09.02.2017

Томашевський В.В

3.

Дизайн одягу та аксесуарів

14.02.2017

Ємельова А.П.

 

Кожному із заявлених кафедрою напрямів відповідало окремо поставлене завдання, які студенти отримували безпосередньо перед початком роботи. Час, відвалений на виконання кожного з завдань за різними напрямами, було встановлено на рівні 6 академічних годин.

Завдання з прикладної графіки виконували 9 студентів спеціальності «Дизайн», а саме Берлін Олександр, Іванова Анастасія, Кравченко Олександра, Маслова Олена, Трач Владислава (3 курс) та Зиміна Ірина, Кияшко Єлизавета, Петрова Вілена, Шекіна Анжеліка (4 курс).

Конкурсним завданням з прикладної графіки було «виконання монографічного знаку (ініціалів) з елементами рослинного або тваринного декору». Матеріали для виконання: 3 аркуші А3 формату, чорна туш, гуаш, олівці, перо, маркери, креслярські приладдя. 

графика 2графика 3

Завдання з формотворення виконували 8 студентів спеціальності «Дизайн», а саме Берлін Олександр, Іванова Анастасія, Кравченко Олександра, Маслова Олена, Трач Владислава (3 курс) та Зиміна Ірина, Кияшко Єлизавета, Шекіна Анжеліка (4 курс).

Конкурсним завданням з формотворення було «проектування та виготовлення модулю та створення на його основі декоративного орнаменту». Матеріали для виконання: 3 аркуші А3 формату, ножиці, канцелярський ніж, креслярські приладдя, клей ПВА або інший.

форм. 1

форм 3

Завдання з дизайну одягу та аксесуарів виконували 9 студентів -  Коваленкова Лада (2 курс), Оверчук Ангеліна, Рижак Вікторія, Холодна Інга, Козак Руслана (3 курс), Чала Інна, Козачук Анастасія (4 курс) та Дюміна Юлія, Романенко Анастасія (5 курс).

Конкурсним завданням з  дизайну одягу та аксесуарів було «використання природних мотивів в проектуванні та дизайні одягу». Матеріали для виконання: 2 аркуші формату А3, олівці, маркери, гуаш, акварель, фломастери.

одяг 1одяг 2одяг 3

До  складу журі увійшли провідні фахівці кафедри з визначених для змагання напрямів, а саме:

в.о. завідувача кафедри ДПМ та дизайну канд. пед. наук, доцент Томашевський В.В.;

канд. пед. наук, доцент Щербина В.Г.;

ст. викладач Ейвас Л.Ф.;

канд. пед. наук, ст. викладач Ємельова А.П.;

канд. пед. наук, ст. викладач Марченко А.А.;

ст. викладач Школяр А.В.;

викладачі: Саприкіна Л.В., Пляко Д.А., Пікущий О.І.

Оцінювання студентських робіт здійснювалося шляхом перегляду та відбору трьох кращих робіт студентів (переможців), розподіл призових місць – за результатами голосування.

оцінюванняроботи

Результати проведення олімпіади:

«Прикладна графіка» --

  • І місце Іванова Анастасія, 3 курс;
  • ІІ місце Кравченко Олександра, 3 курс;
  • ІІІ місце Зиміна Інга, 4 курс.

«Формотворення» --

  • І місце Кравченко Олександра, 3 курс;
  • ІІ місце Трач Владислава, 3 курс;
  • ІІІ місце Кияшко Єлизавета, 4 курс;
  • ІІІ місце Дуднік Анастасія, 3 курс.

«Дизайн одягу та аксесуарів» --

  • І місце Романенко Анастасія, 5 курс;
  • ІІ місце Дюміна Юлія, 5 курс;
  • ІІІ місце Козак Руслана, 3 курс.

23 лютого 2017 р. в урочистій атмосфері відбулося привітання учасників олімпіади та нагородження грамотами, призами та грошовими нагородами переможців.

З вітальним словом до студентів звернулися в.о. завідувача кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну, канд.пед.наук, доцент Томашевський В.В., старший викладач Школяр А.В., канд.пед.наук, старший викладач Ємельова А.П.

привітання

призинагородження 1нагородження 2

нагородження 3

нагор 4наг 5наг 6

загальне 2

Кафедра ДПМ та дизайну щиро вітає переможців та зичить їм подальших вагомих успіхів в навчанні та професійному зростанні!!!

 

1315
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31