Кафедра хімії та методики її навчання
Природничий факультет
17 жовтня 2017 року відбулась екскурсія студентів Криворізького державного комерційно-економічного технікуму до хімічних лабораторій Криворізького державного педагогічного університету. Учасниками екскурсії стали студенти групи ХТ-16-1 (спеціальність “Виробництво харчової продукції”) та їх викладачі хімії Язєва Х. В. та Шишкіна Л. О., що вирішили таким чином не тільки внести певну різноманітність у навчальний процес своїх студентів, але і надати їм змогу закріпити знання з неорганічної хімії та підвищити інтерес до вивчення хімії взагалі.
Тема екскурсії (“Дослідження йонів неорганічних сполук”) передбачала демонстраційні досліди, що розкривали сутність теорій розчинності речовин та електролітичної дисоціації, реакцій йонного обміну та якісних реакцій на окремі йони, а також декілька просто яскравих хімічних експериментів.
Студенти мали змогу не лише побачити хімічні досліди, але і задати питання, поспілкуватись із викладачем кафедри, що проводив екскурсію, а також взяти активну участь у кількох експериментах. Студенти у процесі спілкування показали хороший рівень обізнаності у розглянутих хімічних питаннях, і ми чекаємо, що хтось із них по завершенню навчання у технікумі виявить бажання отримати повну вищу освіту у нашому ВНЗ.
Кафедра хімії та методики її навчання дякує студентам Криворізького державного комерційно-економічного технікуму за виявлений інтерес до хімії, а викладачам Язєвій Х. В. та Шишкіній Л. О. за співпрацю та піклування про якість хімічних знань своїх підопічних, про розвиток у молоді інтересу до хімії. Ми чекаємо представників Криворізького державного комерційно-економічного технікуму у гості іще раз та бажаємо, щоб їх приклад наслідували й представники інших середніх та вищих навчальних закладів міста та прилеглих районів.
Екскурс до якісних реакцій Нестандартний показ якісної реакції на Ферум Визначення вуглекислого газу
Якісна реакція на кисень Трохи практики з хімічним посудом і реактивами Готуємо дослід
2773
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30