Для молодих викладачів та дослідників:

Fulbright Research and Development Program (FRDP) - проведення стажування або розробка нових навчальних курсів, вивчення методів навчання та викладання.  Стажування в університетах США тривалістю від 6 до 9 місяців. У конкурсі можуть брати участь особи віком до 40 років з дворічним професійним досвідом: викладачі; аспіранти та дослідники, які ще не мають наукового ступеня; кандидати наук (не пізніше 5-ти років після захисту); адміністратори вищих навчальних закладів; співробітники науково-дослідних установ; журналісти; фахівці з бібліотечної, музейної та архівної справи; спеціалісти у сфері управління культурою; працівники громадських організацій ()НДО. Галузі спеціалізації: гуманітарні, соціальні, точні, технічні та природничі. Адмініструється Інститутом Міжнародної Освіти ІІЕ (Офіс Програм ім. Фулбрайта в Україні).

Для кандидатів та докторів наук, дослідників та аспірантів напередодні захисту:

Fulbright Scholar Program - проведення досліджень в університетах, наукових та дослідницьких установах США на період від 3 до 9 місяців. У конкурсі можуть брати участь кандидати та доктори наук; діячі культури, фахівці з бібліотекознавчтва, журналістики та юристи; дослідники без наукового ступеня з досвідом роботи не менше 5 років та аспіранти або здобувачіц напередодні захисту, які отримують науковий ступніь на початку гранту. Галузі спеціалізації: гуманітарні, суспільні, точні, технічні та природничі дисципліни.

Для навчальних та наукових установ України

U.S. Fulbright Scholar Program - запрошення американських науковців і фахівців різного профілю для викладання й проведення дослідження на термін від одного семестру до двох.

Fulbright National Geographis Digital Storytelling Fellowship - спільна ініціатива Держдепартаменту США і Національного географічного товариства США: використання медіа-платформи для розповіді про глобальні проблеми в одній з країг світу. заохочуються міждисциплінарні проекти, результати яких будуть представлені блогами National Geographic.

Fulbright Specialist Program - запрошення фахівцйів на термін від 2 до 6 тижнів для читання лекцій; участі у наукових програмах і конференціях; консультування керівників й адміністраторів з питань управління освітою; проведення семінарів, спрямованих на підвищення кваліфікації українських спіціалістів; осучаснення навчальних програм й оновлення навчальних матеріалів; започаткування спільних наукових проектів і програм обмінів.

Ключові вебсайти:

Офіс програм ім. Фулбрайта в Україні: fulbright.org.ua

Американські Ради: ACTR/ACCELS (American Councils): americancouncils.org.ua

Мережа - консультативні центри з питань освіти: educationusa.state.gov   edusa.org.ua

1471
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30