Міністерство освіти і науки України спільно з Фондом цивільних досліджень і розвитку (CRDF Global) оголошують конкурс спільних українсько-американських науково-дослідних проектів за програмою «Спільні наукові проекти».

На конкурс приймаються пропозиції з фундаментальних та прикладних досліджень у галузях: аграрні науки та біотехнології.

Конкурс відкрито з 5 червня до 31 липня 2017 року.

Міністерство освіти і науки України (МОН України) і Фонд цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) оголосили  прийом проектів від спільних колективів українських і американських вчених.

Приймаються пропозиції з фундаментальних та некомерційних прикладних  досліджень в аграрній галузі у наступних напрямках:

  • Сталий розвиток землеробства – менеджмент земельних і водних ресурсів, що запобігає їх деградації під впливом індустріальних факторів, а також сприяє стійкості врожаїв до змін клімату та впливу інших факторів оточуючого середовища.
  • Біотехнології сільськогосподарського спрямування, які можуть підвищити врожайність сільськогосподарських культур, сприяючи при цьому екологічній стійкості сільськогосподарських земель, у тому числі такі, як генна інженерія, молекулярні маркери і діагностикуми, а також  культури тканин рослин.

            Проекти можуть належати до різних природничих дисциплін – біології, хімії, наук про землю, техніки, математики, фізики - при їх застосуванні до аграрної сфери. Очікується, що результати досліджень будуть опублікованими в рецензованих виданнях і сприятимуть розвитку глобальних наукових знань у відповідних дисциплінах. Дослідження можуть створювати базу для подальшої комерціалізації, але це не може бути основною метою проекту.

Основні цілі конкурсу:

  • Підтримка спільних наукових досліджень високої якості колективів науковців із США та України.
  • Сприяння розвитку міжнародних контактів наукової спільноти.
  • Встановлення стабільних партнерських відносин між дослідниками з України і США.

Детальна інформація

2185
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31