Кафедра педагогіки
Криворізький державний педагогічний університет

25 жовтня 2017 року відбувся виховний захід зі студентами ІІ курсу природничого та музично-педагогічного факультетів, спрямований на пропаганду здорового способу життя серед учнівської та студентської молоді. Бесіда зі студентами була проведена доцентом кафедри педагогіки С.М. Щербиною, старшим викладачем кафедри біології та методики її викладання М.О. Квітко та магістром природничого факультету Ю.В. Білік.
Доцент кафедри педагогіки С. М. Щербина зазначила, що пріоритетним завданням системи освіти є виховання людини в дусі відповідального ставлення до свого здоров’я та здоров’я оточуючих як до найвищої індивідуальної й суспільної цінності та залучила студентів до обговорення теми: «Здоров’язберігаюче навчання – пріоритет сучасної освіти».
Під час обговорення було з’ясовано, що в умовах шкільного навчання учні залучаються до діяльності, для якої характерні високий рівень психічних та фізичних навантажень. Усе це зумовлює збої в емоційному стані та негативно відображається на здоров’ї учнів, як фізичному, психічному, так і духовно-моральному. Під час бесіди було відмічено, що учні і студенти та їх здоров’я виступають найважливішими педагогічними цінностями, а отже, не молодь треба пристосовувати до освітнього процесу, а цей процес – до молоді.
С.М. Щербина акцентувала увагу майбутніх педагогів на тому, що саме вони мають забезпечити здоров’язберігаюче навчання учнів та нагадала педагогам-початківцям про необхідність дотримання здоров’язберігаючих компонентів уроку, серед них: динамічні паузи; оздоровчі хвилинки; чергування поз учнів під час уроку; ранжирування навчального матеріалу уроку за ступенем складності, новизни, актуальності; використання активних методів навчання: пошукового, діалогічного, ігрового, проектного, дослідницького тощо.
Жваве обговорення серед присутніх викликали представлені відеоматеріали, презентації, бесіда була для майбутніх педагогів актуальною та змістовною.

25.10.2017

3196
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31