Не секрет, що педагогічні виші негласно називають вишами наречених, адже здебільшого навчаються тут дівчата. Тому нерідко на старших курсах у студенток вже є власні малюки, яким треба давати раду, коли мамі треба на пару чи семінар. Щоб дати  можливість таким студентам спокійно вчитися, було розроблено оригінальний проект, дослідним майданчиком якого першим побажав стати Сумський державний університет.

Місце для міні-дитсадка керівництво КДПУ виділило в гуртожитку №3 по вулиці Васякіна, неподалік головного корпусу вишу. Кімната тимчасового перебування для дітлахів педагогів та студентів відкрилася на початку січня, і дуже швидко стала популярною. Тут можна залишити дитину на кілька годин, де нею опікуватимуться досвідчені педагоги, у затишній кімнаті є всі умови для ігор та навчання.

Книжки та іграшки допомогла придбати профспілка вишу, суттєву підтримку надали спонсори з Німеччини – БФ Джиайзет.  водночас тут може перебувати до 10 дітей, та, як відзначають педагоги, день на день не припадає. Буває, що приводять і менше, це залежить і від розкладу пар, і від погодних умов. Під час зимової сесії, коли багатьом мамам треба було відлучитися на іспит на консультацію, дітлахів до «Веселого вулика» приводили більше і навіть частіше. З дітьми працює досвідчений вихователь Анна Трусова, завдяки досвіду педагогічної роботи в дошкільних закладах Німеччини, вона вміє грамотно організувати дозвілля і для дворічних, і для десятирічних підопічних.

Навіть за короткий час тут вже склався свій контингент постійних маленьких відвідувачів, які із задоволенням приходять до затишного «вулика».

Для молодих мам, які продовжують відвідувати заняття, відкриття такої кімнати стало справжнім порятунком.

Педагоги кімнати тимчасового перебування сподіваються, що з часом вдасться зробити не одну ігрову кімнату, тим більше, що влітку підопічних побільшає. Як, власне, і волонтерів, адже планується, що тут проходитимуть практику і студенти факультету дошкільного виховання. Найбільша мрія – обладнати повноцінний дитсадок, однак поки що для цього недостатньо умов та обслуговуючого персоналу. Але це, певні педагоги, лише справа часу, адже тоді шанс отримати диплом без кількарічної академічної відпустки з’явиться у більшої кількості батьків-студентів.

 

Джерело: http://kdtro.com.ua/news/5646-5646 


 

1267
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31