collage24

24 серпня 2017 року студенти, викладачі та працівники Криворізького педагогічного взяли участь в урочистих районних заходах з нагоди 26-ї річниці проголошення незалежності України.

Свято розпочалося о 9.00 на проспекті Миру, де біля Георгіївської дзвіниці зібралися учасники Параду вишиванок – урочистої ходи, яка вже стала традиційною для святкування Дня незалежності у нашому місті. Яскраві вишиванки та українська символіка, якою прикрасили своє вбрання містяни, створювали особливу, піднесену атмосферу справжнього національного свята. Учасники ходи пройшли центральними проспектами району, і долучилися до видовищного театралізованого дійства, яке стартувало о 9.30 біля пам’ятника Козаку Рогу.

Провідні творчі та спортивні колективи Металургійного району зібралися разом, щоб поділитися з мешканцями та гостями міста своїми кращими здобутками. Під жовто-блакитними хвилями прапорів, що майоріли у променях теплого серпневого сонця, учасники свята пройшли урочистою ходою, тримаючи у руках символіку кожного куточку нашої Батьківщини. Відкриття свята завершилося виконанням державного гімну; відтак до присутніх з вітальним словом звернулися очільники міста та району – в. о. мера, секретар міської ради С. В. Маляренко та голова Металургійної районної у місті Кривому Розі ради Г. А. Шаповалов.

Вокальні й хореографічні номери, створені дитячими та юнацькими творчими колективами, подарували учасникам святкування сучасне, видовищне шоу, натхненне кращими зразками народного мистецтва. Чимало було на святі й зворушливих, і урочистих моментів - привітання майбутніх першокласників, нагородження почесними грамотами за високий професіоналізм і плідну працю діячів освіти, науки, медицини, промисловості та культури району, парад кращих криворізьких спортсменів та їх наставників тощо.

Об 11.00 свято продовжилося у парку ім. Б. Хмельницького, де мешканці та гості Металургійного району взяли участь у числених мистецьких подіях, змаганнях та інших івентах на будь-який смак. Спортивно-розважальний конкурс «Козацькі розваги» привернув увагу охочих довести свою спритність, витривалість та справжню козацьку вдачу; концертно-розважальна програма зібрала навколо паркової сцени поціновувачів мистецтва; загальною увагою мешканців та гостей району користувалися виставки художніх творів.

З 14.00 до святкової естафети Металургійного району долучилися  представники мистецької громади Криворізького педагогічного. Студенти музично-педагогічного відділення факультету мистецтв, психолого-педагогічного факультету та факультету географії, туризму й історії виконали запальні та ліричні, народні й сучасні вокальні номери, які подарували усім присутнім яскраві емоції та естетичну насолоду, створивши атмосферу справжнього свята.

2282
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок