Молодіжний форум 2

10 жовтня 2017 року в рамках V ювілейної сесії Школи молодіжного лідерства «ПроЯв» та за підтримки Національного студентського союзу в КДПУ відбулась унікальна подія –Всеукраїнський молодіжний форум «Університет для молоді – активна молодь для розвитку університету». На форумі  молодіжні лідери України обговорили актуальні питання громадського життя сучасної молоді.

Учасниками заходу стали 150 активістів молодіжних громадських організацій та студентських об’єднань з семи міст і шести областей нашої держави, серед них 90 представників восьми факультетів Криворізького педагогічного. До форуму долучилися Олександр Ярема, заступник Міністра молоді та спорту України (у форматі Skype-конференції) та Микита Андрєєв, заступник голови Секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО), голова Молодіжної антикорупційної агенції, заступник Голови Громадської ради при МОН України (2016 р.).

20171010 130915

Модератор форуму голова профспілки Л. В. Бурман привітала учасників заходу та нагадала, що від шляху, який обирають молоді лідери, залежить траєкторія розвитку не лише громади, міста, регіону, а й усієї країни.

Ректор КДПУ проф. Я. В. Шрамко у вітальному слові учасникам форуму нагадав, що вже п’ятий рік поспіль Школа молодіжного лідерства «ПроЯв» надихає молодь Криворізького педагогічного брати активну участь у громадському житті вишу і міста, долучатися до студентського самоврядування, набувати лідерського досвіду, створюючи громаду, об’єднану загальною місією теоретичного вироблення концепції ідеального університету і практичного наближення до неї. Саме це актуальне для небайдужої сучасної молоді питання було винесено на розгляд під час центральної події форуму – панельної дискусії.

Серед інших напрямків спілкування учасників заходу особливий інтерес викликали теми сприяння самоідентифікації молодих людей як агентів суспільних змін і визначення конкретних індивідуальних та колективних траєкторій назустріч змінам.

Президент Національного Студентського Союзу Анастасія Козак і I Віце-Президент Національного Студентського Союзу, магістрант КДПУ Денис Шабанін презентували свою організацію, яка об’єднує незалежних студентських активістів з усієї країни.

20171010 133717

Учасниця першої Школи молодіжного лідерства «ПроЯв» (2013 р.) Ірина   Роік провела панельну дискусію «Університет для молоді – активна молодь для розвитку університету», а Дмитро Бурак, волонтер глобального молодіжного проекту
«U-Report» на Сході України, розповів про діяльність цієї міжнародної ініціативи, яка є платформою незалежних соціологічних досліджень у багатьох державах світу.

У процесі плідного спілкування на Форумі було вироблено основні засади концептуального бачення сучасного університету, визначено стратегічні напрямки подальшої діяльності українського студентського руху. Результатами роботи Всеукраїнського молодіжного форуму стали цікаві знайомства, обмін практичним досвідом, а головне – натхнення для подальшої реалізації нових ідей молодих лідерів європейської України. 

20171010 135546


 

2654
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31