20171013 120516

Напередодні Дня захисника України викладачі, працівники і студентство Криворізького педагогічного вже третій рік поспіль підготували яскравий комплексний захід для справжніх нащадків славетних козаків – Фестиваль городового козацтва.

13 жовтня 2017 року о 12 годині первинна профспілкова організація, студентський клуб, студентська рада та кафедра історії України запросили громаду Криворізького педагогічного на козацьке свято.

Ведуча заходу, художній керівник студентського клубу КДПУ Марія Неділько нагадала про славетну історію і традиції потрійного свята, яке відзначається у нашій державі 14 жовтня – Дня українського козацтва, Дня захисника України і Дня святої Покрови Пречистої Богородиці.

З вітальним словом до присутніх звернулася перший проректор університету О. А. Остроушко, яка розповіла про боротьбу сучасних захисників нашої держави та побажала громаді Криворізького педагогічного нових здобутків і перемог.

Голова первинної профспілкової організації КДПУ Л. В. Бурман нагадала, що фестиваль городового козацтва у нашому виші став уже доброю традицією університету; з кожним роком престиж події зростає, а кількість учасників збільшується – адже свята, на честь яких організовано фестиваль, живуть у кожному українському серці.

Творчий підхід до підготовки команд, оформлення презентацій, вбрання учасників доводять – козацьке свято є частиною коду нації, не залишаючи байдужим жодного студента, викладача, працівника університету.

Привітав учасників свята і студент IV курсу спеціальності «Історія України» Олексій Волик – сучасний захисник Батьківщини, воїн-доброволець. Він нагадав про історичну роль українського козацтва у національно-визвольних змаганнях нашого народу, розповів про значення свята Покрови для становлення ідентичності української нації.

Свято продовжилося урочистим оголошенням переможців традиційного фотоконкурсу Криворізького педагогічного «Фарби літа», який цього року проводився з 6 по 12 жовтня на сайті університету.

За результатами голосування громада КДПУ визнала найкращими світлини голови сектора захисту прав студентської ради, художнього керівника студентського клубу Марії Неділько та студентки ІІ курсу факультету мистецтв Олени Нікуленко.

Учасники змагань презентували візитівки своїх команд; відтак кожна команда отримала маршрутні листи для участі у конкурсах. Учасники змагань долучилися до низки захопливих випробувань, у яких кожна команда продемонструвала неабияке завзяття, кмітливість та справжній козацький гарт.

Нагородження переможців відбулося за результатами підрахунку балів, отриманих командами під час участі у конкурсах. Місця розподілилися наступним чином:

1. Факультет мистецтв команда "Соколи"

2. Факультет іноземних мов "Отамани"

3. Факультет географії, туризму та історії команда "Сало"

4.Факультет дошкільної і технологічної освіти

5.Факультет української філології

6. Фізико-математичний факультет

7. Збірна студентів з Туркменістану

8. Природничий факультет

9. Психолого-педагогічний факультет

На завершення свята всіх бажаючих запросили на гостину представники природничого факультету та факультету географії, туризму та історії, які почастували учасників змагань традиційними козацькими стравами.

ДГК4

Більше фото на офіційній сторінці у Facebook


 

2705
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30