20170301 110329

У перших числах березня 2017 року в Криворізькому педагогічному для студентства університету відбулася презентація проекту Українського інституту національної пам’яті “Люди Свободи”.

Проект складається з виставки та низки коротких відеороликів, що розповідають про людей, які своєю працею та боротьбою в минулому столітті зробили можливим відновлення незалежності України. Експозиція розпочала свою роботу ще у серпні минулого року на київському Хрещатику. Нині цей знаковий проект було презентовано й студентській громаді Криворізького педагогічного.

DSCN06681 2

Метою такої експозиції є знайомство з життєвим шляхом визначних постатей визвольних змагань нещодавного минулого. Про діяльність таких знакових постатей українського національного руху як Агатангел Кримський, Микола Міхновський, Євген Коновалець, Василь Чучупака, Марія Савчин, Йосип Сліпий студенти історичного факультету довідалися з доповідей, матеріалів експозиції. До цієї плеяди видатних особистостей долучено також одного з Героїв Небесної Сотні Назара Войтовича, що став символом наступності поколінь борців за волю та гідність української нації.

новый коллаж 2

Визвольні змагання ХХ століття стали вирішальними в боротьбі за здобуття української державності. Саме завдяки політичним, суспільним, культурним діячам минулого століття стало можливим здійснення віковічної мрії нашого народу про незалежність: вони створили духовні підвалини для становлення української держави в 1991 році та продовжують надихати на її захист.

Основним акцентом історичної експозиції є візуальна складова, яка дозволяє відвідувачам подивитися в очі героїв, викликає інтерес до подій минулого та пробуджує емоційний відгук, спонукає дізнатися більше. Своїми враженнями від експозиції поділилися студенти університету та обговорили побачене з в.о.завідувача кафедри історії України, кандидатом історичних наук Н. А. Печеніною, яка доповнила надані на заході відомості та відповіла на запитання студентів.

виставка

Виставка “Люди Свободи” експонується у читальній залі бібліотеки на першому поверсі головного корпусу. Запрошуємо всіх небайдужих дізнатися більше про історію Батьківщини та на власні очі побачити обличчя тих, чиє життя стало основою здобуття української державності.


 

1353
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30