IMG 9735

30 березня фізико-математичний факультет Криворізького педагогічного вітав гостей – кращих учителів фізики з різних куточків нашої держави.

Зустріч-екскурсія відбулася з нагоди проведення у Кривому Розі Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики. На заході панувала атмосфера плідного професійного спілкування, під час якого вчителі з усієї України й викладачі Криворізького педагогічного обмінялися науковим досвідом та обговорили актуальні проблеми навчально-методичної інноватики.

IMG 9720

Декан фізико-математичного факультету, к. пед. н., доцент кафедри математики та методики її навчання О.В.Віхрова звернулась до присутніх із вітальним словом. Завідувач кафедри фізики та методики її навчання, доктор педагогічних наук, проф. О.А.Коновал представив гостям професорсько-викладацький склад і розповів про коло наукових інтересів педагогів факультету.

З доповідями про актуальні питання теоретичних і практичних аспектів наукової і навчально-методичної діяльності факультету виступили доктор фізико-математичних наук, професор Р.М.Балабай, доктор технічних наук, професор В.М.Здещиц; кандидат педагогічних наук, доцент В.І.Бурак.

IMG 9716

Р.М.Балабай розповіла про наукову школу «Методи та алгоритми для реалістичного комп’ютерного портретування фізико-хімічних властивостей нанорозмірних систем», керівником якої вона є, про наукометричні показники факультету та співпрацю науковців Криворізького педагогічного з Інститутом фізики напівпровідників НАН України; детально зупинилась на перспективній темі наукових досліджень – нанотехнологіях та наносистемах; розповіла про інструментарій досліджень, комп’ютерне моделювання та створення фахівцями ФМФ дослідницького програмного комплексу. На завершення своєї доповіді професор відповіла на питання про експериментальну частину досліджень, які проводяться науковцями факультету.

Тему практичного аспекту наукової та навчально-методичної роботи продовжив В.М.Здещиц, який запропонував присутнім оригінальну задачу з механіки, проілюструвавши її цікавим дослідом. Основною темою доповіді професора стала інноваційна методика проведення лабораторних робіт з використанням мініатюрних лабораторних установок. Великий інтерес у присутніх викликала наочна демонстрація роботи цих приладів і розповідь про можливості їх використання під час проведення фронтальних лабораторних робіт з фізики у школах та ВНЗ. На закінчення свого виступу В.М.Здещиц зупинився на актуальній для нашого міста тематиці досліджень факультету – вимірюванні сейсмічних коливань під час робіт на гірничовидобувних підприємствах.

IMG 9721

Засідання завершилося виступом В.І.Бурака, який ознайомив колег із сучасними шляхами вдосконалення методики навчання електромагнетизму. У своїй доповіді науковець детально зупинився на питанні генералізації навчального матеріалу та проблемах вивчення електромагнітних явищ та магнетизму.

На закінчення зустрічі гостей Криворізького педагогічного запросили відвідати спеціалізовані навчальні приміщення нашого вишу – фізичні лабораторії методики навчання фізики, електротехніки та радіотехніки, оптики та атомної фізики, механіки.


 

1586
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок