26-28 квітня на Всеукраїнській  олімпіаді зі спеціальності "Математика", що проводилася на базі механіко-математичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Криворізький державний педагогічний університет представляв студент ІІІ курсу фізико-математичного факультету Руслан Шпонька. І посів на цих змаганнях почесне третє місце. Вітаючи призера олімпіади з черговим його досягненням, розпитали детальніше про перебіг олімпіади та про враження від побаченого у Львові.

- Ще зі школи для мене стало традицією щороку брати участь в олімпіадах з математики, - пригадує Руслан. - Не зраджую цій традиції і навчаючись в університеті. Вже третій рік поспіль є учасником ІІ етапу студентської олімпіади. 26-28 квітня мав честь представляти рідну Alma Mater на Всеукраїнській  олімпіаді зі спеціальності "Математика». На відкритті Олімпіади з вітальним словом виступили в. о. декана факультету, доцент кафедри геометрії та топології І. Й. Гуран, заступник декана з наукової роботи, доцент кафедри механіки І. С.Кузь, голова жюрі олімпіади, доктор фізико-математичних наук О. Б. Скасків. На закритті Олімпіади привітав переможців й усіх учасників член-кореспондент НАН України, проректор з наукової роботи Львівського університету, професор Роман Гладишевський. 

Олімпіада проходила у два тури протягом двох днів. Завдання цікаві, не менш цікаві та оригінальні авторські розв'язання задач організаторів змагання. Цьогорічними успіхами на олімпіаді (посів третє місце серед студентів педагогічних університетів) я завдячую викладачам кафедри математики та методики її навчання, зокрема В. В. Корольському, І. С.Дерезі, Л. О.Черних, С. Г. Шиперко, Д. Є. Бобилєву, Т. Г. Крамаренко, І. В. Лов'яновій.

 Незабутнє враження справило на мене славне місто Львів, ще й досі переповнює відчуття піднесення від перебування на Замковій горі, у Львівському оперному театрі ім. С. Крушельницької, історико-культурному музеї-заповіднику "Личаківський цвинтар". Усе життя мріяв прогулятися вулицями Львова і скуштувати смаколики знаменитих львівських кав'ярень, але все ніяк не випадало нагоди. Тепер мрія збулася!

Olimpiada 0171

78DTeaxux k

E7LxNuTf1HU

uxiW6 CzEIU

Vb6P 5egzQU

1845
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30