20171025 111429

25 жовтня 2017 року в конференц-залі головного корпусу відбувся семінар учителів історії та правознавства криворізьких загальноосвітніх навчальних закладів та викладачів історичних кафедр КДПУ «Партнерство в системі «школа – ВНЗ» у період реформування освітньої галузі».

Модератор заходу, заступник декана факультету географії, туризму та історії, кандидат історичних наук, доцент А. В. Тарасов повідомив присутнім план роботи семінару та наголосив, що основною темою серії заходів, що плануються у рамках його роботи стане партнерство усіх ланок освіти задля ефективного забезпечення сучасного навчання та професійної підготовки. 

З вітальним словом до викладачів та вчителів звернувся ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко, який нагадав, що освіта є складною системою з багатьма елементами, плідна робота кожного з яких залежить від міцності зв’язків та ефективності взаємодії між ними. Сьогодні системне партнерство між усіма освітянськими ланками є особливо важливим – адже питання співпраці між школами та вищими навчальними закладами нині постає у якості необхідної умови забезпечення ефективної діяльності всієї системи української освіти. Ректор нагадав про роль і місце Криворізького педагогічного у структурі освітянських закладів регіону, розповів про його діяльність у якості базового наукового та методичного центру освіти Дніпропетровщини.

20171025 110313

Т. В. Пухальська, головний спеціаліст відділу вищої, професійно-технічної освіти, профорієнтації, охорони праці та кадрової роботи управління освіти і науки виконкому КМР наголосила на особливій важливості плідної співпраці шкіл та вишів у період докорінного реформування системи освіти. А. В. Лихацький, методист КЗ «Інноваційно-методичний центр» КМР розповів про останні зміни в освітянському законодавстві, детально зупинився на головній меті сучасного освітнього процесу – забезпечення володіння повним набором необхідних в умовах інформаційного суспільства компетентностей і наскрізних вмінь. 

Кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії В. О. Вєтохіна зупинилася на можливостях співпраці викладачів та вчителів в системі історичної освіти та розповіла про заплановану низку заходів у рамках семінару «Партнерство в системі «школа – ВНЗ» в період реформування освітньої галузі»: панельну дискусію, круглий стіл, віртуальний квест тощо; нагадала про підготовку чергової збірки наукових праць викладачів-істориків Криворізького педагогічного.

Заступник декана факультету географії, туризму та історії, кандидат історичних наук, доцент А. В. Тарасов зупинився на перспективних напрямах взаємодії загальноосвітніх навчальних закладів та ВНЗ і запросив усіх присутніх учителів історії та правознавства міста поділитися своїми думками щодо цієї діяльності. Вчителі розповіли про власний досвід профорієнтаційної роботи та висловили побажання щодо систематичності організації подібних заходів.

Підбиваючи підсумки, усі присутні погодилися з необхідністю впровадження інноваційних форм і методів партнерства в системі «школа-ВНЗ», оскільки на сьогодні це – єдиний шлях ефективного реформування освітньої галузі.

Партнерство Тарасов А. В. 2


 

2829
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30