webofscience 

Як ми повідомляли раніше, з 20 жовтня 2017 року відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України наш університет отримав доступ до наукометричної бази даних Web of Science. А 11 грудня 2017 року на базі науково-технічної бібліотеки Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна відбувся міжрегіональний науково-практичний семінар «Сучасна наукова комунікація. Ресурси та можливості Web of Science». В роботі семінару взяли участь завідувачі відділів бібліотеки О. А. Дікунова та О. О. Лебедюк.

 

Організатор і модератор заходу – директор НТБ ДНУЗТ ім. академіка В. Лазаряна, кандидат наук із соціальних комунікацій Т. О. Колесникова – представила спікера семінару Ірину Олександрівну Тихонкову – провідного експерта Web of Science (CLARIVATE ANALYTICS), кандидата біологічних наук. Під час своєї презентації пані Ірина ознайомила присутніх з ресурсами та можливостями наукометричної бази даних Web of Science, розповіла про основні елементи сучасного наукового видання, розкрила критерії та процедуру відбору до Web of Science Core Collection.

Ірина Тихонкова відповіла на питання присутніх щодо алгоритму пошуку інформації та використання пошукових фільтрів, шляхів визначення наукометричних показників впливовості видань, аналізу публікаційної активності організації тощо.

Після завершення семінару директор НТБ Т. О. Колесникова запросила учасників зустрічі на практичне заняття, під час якого фахівці познайомилися з прикладним аспектом використання наукометричної платформи Web of Science.

Нагадуємо, що доступ до Web of Science сьогодні можливий з усіх комп’ютерів університету за посиланням http://www.webofscience.com  Запрошуємо викладачів і студентів активніше долучатися до використання у своїх дослідженнях можливостей однієї з провідних світових систем наукової комунікації!

Пропонуємо ознайомитися з матеріалами семінару:

Презентація «Сучасна наукова комунікація. Ресурси та можливості Web of Science»

Презентація «Практикум. Ресурси та можливості Web of Science»  


 

3408
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30