1

21 червня 2017 року в конференц-залі головного корпусу відбулася урочиста подія з нагоди першого випуску іноземних студентів Криворізького педагогічного.

1_1

Начальник відділу міжнародних зв’язків КДПУ В. О. Турський звернувся до присутніх зі словами щирої подяки за сумлінне навчання та активну участь у культурному, спортивному, громадському житті нашого вишу. Відтак передав слово ректору Я. В. Шрамку, який наголосив, що основне завдання нашого університету полягає у якісній підготовці освітніх кадрів як для України, так і для країн близького зарубіжжя, які у своїй майбутній професійній діяльності будуть утілювати основний засадничий принцип педагогічної науки – «Сіяти розумне, добре, вічне». 

audience 1

Після цього Я. В. Шрамко вручив найкращим іноземним студентам подяки за сумлінне навчання, активну участь у студентському самоврядуванні, культурному та спортивному житті КДПУ.


До слова було запрошено деканів факультетів, на яких навчалися студенти із зарубіжних країн.
Декан факультету іноземних мов Г. Б. Штельмах поділилася своїми враженнями від спілкування зі студентами з Туркменістану і підкреслила, що всі вони щирі, відповідальні й сумлінні. Зауважила, що наш університет дав їм найголовніше, що знадобиться у подальшому житті – професійні знання, а також бажання втілювати їх у практичній роботі на Батьківщині.


Декан фізико-математичного факультету О. В. Віхрова згадала про свої побоювання щодо спілкування зі студентами з далекого Туркменістану, які розвіялися майже з першого дня навчання. Наголосила, що всі юнаки і дівчата старанні, ввічливі й сумлінні. О. В. Віхрова побажала, щоб випускники КДПУ донесли до молодого покоління на своїй Батьківщині не тільки основи фізико-математичних наук, а й любов до людей.


Декан природничого факультету Е. О. Євтушенко подякував іноземним студентам за сумлінне навчання, активну участь у культурному й спортивному житті факультету. Під час польової практики туркменські студенти долучалися до дослідження флори й фауни Криворіжжя, а деякі отримали завдання привезти зі своєї Батьківщині зразки місцевих рослин.


Основним здобутком іноземних студентів під час навчання у Криворізькому педагогічному став безцінний досвід спілкування з викладачами й студентами-одногрупниками. У цьому їм допомагали викладачі кафедри української мови. До присутніх звернулася доцент В. А. Городецька, яка зауважила, що під час навчання студенти та викладачі збагатили одне одного кращими цінностями своїх народів. Вона подарувала найкращим студентам книгу М. Скиби «Розповіді про слово».

Студенти іноземних країн щиро подякували викладачам КДПУ за навчання, а на закінчення заходу отримали від організаторів символічний подарунок – стрічку кольорів українського прапора. Зроблені наприкінці світлини стануть згадкою про яскраві та незабутні роки навчання в нашому університеті.


 

2119
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31