05 квітня 2017 року було проведено методичний семінар кафедри "Методичні особливості викладання соціогуманітарних та філософських дисциплін в педагогічному університеті". В роботі семінару взяли участь викладачі кафедри філософії.

 

 

 

Основний доклад щодо використання інновацій у викладанні суспільно-гуманітарних дисциплін зробила доктор соціологічних наук, професор кафедри Лобанова Алла Степанівна. Головна увага була зосереджена на шляхах формування основних компетенцій сучасних студентів: соціальної, полікультурної, мовної та інформаційної. Механізм формування основних компетенцій будується, з точки зору  професора Лобанової А.С., на основі соціальної структури особистості (потреби-інтереси-мотив-ціннісні орієнтації-активність-діяльність).

Також доповідач зазначила, що є три основні питання з методики, на які необхідно дати відповідь: 1) як зацікавити студента; 2) як мотивувати студента; 3) як заохотити студента до самостійної роботи.

  У доповіді був виділений сучасний метод оцінювання студентів - метод "портфоліо" - накопичення якісної інформації стосовно знань і вмінь учнів. Цьому методу якнайкраще відповідає кредитно-модульна система.

У обговоренні доповіді активну участь взяли Козаченко Н.П., Онікієнко І.М., Балута Г.А., Панафідіна О.П. та інші учасники семінару. 

Було висунуто пропозицію щодо продовження співпраці з обміну досвідом викладачів кафедр у зазначенному питанні і пошуку нових шляхів викладання соціогуманітарних та філософських дисциплін в педагогічному університеті. 

          

           

1643
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок