IMG 6843

За роки свого існування Криворізький державний педагогічний університет виплекав славні традиції, що формувалися самовідданою творчою працею багатьох наших викладачів і співробітників. До таких знакових особистостей належить і Георгій Григорович Бень, кандидат біологічних наук, доцент. А сьогодні, 25 січня 2017 року, нашому колезі, ветерану Другої світової війни, ветерану праці виповнилося 93 роки!

Викладацьку діяльність Георгій Григорович розпочав у стінах Криворізького педагогічного 1956 року на посаді асистента кафедри ботаніки, згодом – старшого викладача, доцента. З 1977 до 1994 року обіймав посаду завідувача кафедри ботаніки. І дотепер Г. Г. Бень як наш ветеран підтримує контакти з викладачами, зустрічається зі студентами, з якими ділиться своїми спогадами та досвідом, налаштовує їх на професійне становлення як майбутніх учителів, учених, громадських діячів.

Георгій Григорович активно провадив науково-дослідницьку роботу в галузі інтродукції винограду, озеленення та захисту рослин. Серед багатьох актуальних на той час проблем Г.Г.Бень розглядав питання використання винограду в практиці озеленення Криворіжжя.

Теоретичні напрацювання доцента Г. Г. Беня завжди знаходили практичне втілення під час польових практик студентів, а також у громадській діяльності. Лягли вони і в основу його книги «Виноградні вина», що вийшла друком у 1988 році і яка нині є бібліографічною рідкістю. У цій роботі творчо опрацьовано тогочасні доробки з виноградарства, що були доступні вузькому колу фахівців. Г. Г. Бень зібрав та упорядкував різноманітну наукову, навчально-методичну та популярну літературу для ознайомлення широкого кола читачів.

Бень

На вшанування праці Г. Г. Беня Криворізький державний педагогічний університет підготував друге, перероблене, видання цієї книги. Примірник нового видання став для Георгія Григоровича пам’ятним подарунком від Криворізького педагогічного, в історії якого науковець залишив помітний слід.

Цього дня подарунок від імені всього нашого колективу імениннику вручили в.о.ректора Я.В. Шрамко та голова ради ветеранів В. О. Ківа, які привітали Георгія Григоровича з його днем народження.

IMG 6814

658
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок