DSC 6741

Сьогодні, 5 січня 2017 року, на базі Криворізького державного педагогічного університету урочисто відкрито кімнату тимчасово перебування дітей студентів та працівників університету «Веселий Вулик». Робота дитячої кімнати є важливою складовою соціальної відповідальності університету, що передбачено його Статутом.

Ця соціальна ініціатива проходить у рамках загальноєвропейського проекту «Університет – дружній до сім'ї», метою якого є підтримка гендерно-справедливих можливостей для поєднання навчання та роботи з сімейними зобов’язаннями. До реалізації цього проекту долучилися й університети нашої країни, зокрема, Сумський державний університет, Уманський державний педагогічний університет ім. Павла Тичини та інші. Підтримав його і Криворізький державний педагогічний університет, при якому утворено Центр соціального розвитку. У рамках Центру і буде працювати дитяча кімната.

Відкриттю кімнати передувала кропітка підготовча робота, а її ініціатором виступала завідувачка кафедри педагогіки, керівник Центру ґендерної освіти Тетяна Олексіївна Дороніна. Сприяла успішній реалізації проекту й співпраця з громадською організацією «Жіноча сотня». Отже сьогодні довгоочікуваний дитячий заклад радо привітав своїх перших 8 маленьких відвідувачів – дітей наших студентів і працівників.

Наче веселі бджілки, які завітали до нового вулика, дітвора із задоволенням танцювала й гралася зі Смішариком Крошем. У самій кімнаті дітей також чекали цікаві розваги, рухливі ігри, танці, солодкі подарунки, майстер-класи, які підготували досвідчений вихователь-методист та студенти факультетів дошкільної і технологічної освіти й іноземних мов.

Організатори свята влаштували дітлахам справжнє новосілля у «веселому вулику», з якого діти не хотіли йти та обіцяли прийти ще. Двері дитячої кімнати будуть відчинені для маленьких гостей наших студентів і працівників щодня, крім суботи й неділі, з 8.30 до 17.00.

IMG 1714

73
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок