Факультет географії, туризму та історії
Історія

Протестантські рухи

Відповідно до Указу Президента України, у 2017 році відзначається 500-річчя Реформації. Україна - багатоконфесійна країна і відзначення такої видатної події, беззаперечно, сприятиме подальшій міжконфесійній співпраці, релігійному порозумінню та консолідації українського суспільства.

У рамках відзначення цієї дати, 21 лютого Криворізькою радою церков, кафедрою всесвітньої історії та кафедрою історії України та правознавства, було проведено Круглий стіл "Протестантські рухи на Криворіжжі".

На заході були присутні представники протестантських церков Криворіжжя: лютеран, баптистів, п'ятидесятників, адвентистів; науковці історичних кафедр, кафедри філософії, факультету української філології тощо; вчителі шкіл міста, аспіранти, магістранти, студенти факультету, громадські активісти.

На початку зібрання із доповіддю виступив секретар Ради церков п. Р.Морозов. У обговоренні взяли участь д-р. істор. наук, проф. кафедри історії України та правознавства Н. Романець; д-р. філол. наук Р. Козлов;  канд. істор. наук., зав. каф. всесв. історії доц. О. Кожухар; канд. істор. наук, доц. В. Яшин; канд. істор. наук, доц. А.Тарасов; канд. істор. наук, доц. Т. Мак; канд. істор. наук, доц. В. Вєтохіна; пастор лютеранської церкви О. Фішер, пастори та єпископи інших протестантських конфесій міста. 

Учасники Круглого столу оговорили стан розвитку протестантизму на Криворіжжі в історичній ретроспективі, висловили свої міркування стосовно перспектив наукового вивчення протестантських рухів, визначили можливі напрями таких досліжень. Учасники також домовилися про подальшу співпрацю.


Про подію у ФБ:

Roman Morozov
Вчора о 16:15 ·
ПРОТЕСТАНТСЬКІ РУХИ НА КРИВОРІЖЖІ – це строката й неоднорідна картина, яка в підсумку напевне не матиме зв’язності та чітко визначених взаємовпливів. Але вона є частиною духовних пошуків наших предків, і нам цікаво дослідити їхню ґенезу для віднайдення власної ідентичності...

Дякуємо всім, хто сьогодні долучився до обговорення.
Далі буде...


 
Вчора о 13:26 · Krivoy Rog ·
 "Якщо у левів не буде своїх істориків, їх історію писатимуть мисливці"

На Історичний факультет Криворізького державного педагогічного університету проходить Круглий стіл на тему «Протестантські рухи на Криворіжжі». Говоримо про переслідування, скрутнощі самоідентифікації та можливості мирного захисту своєї історії та віри.
"Перекладна література" сприяла формуванню націй, свідомостей, ментальностей. Й переклад її розпочався з "Біблії"...

прк1  прк3

     

 

1278
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30