Факультет географії, туризму та історії
Історія

Де є історики-випускники історичного? Та повсюди можна їх зустріти. Навіть в Канаді є. Але особливо приємно, коли вони повертаються до нас, на історичний, вже як фахівці своєї справи передати знання теперішній студентській молоді, поспілкуватися із колегами. А коли це ще один із найкращих випускників, завзятий історик, польовий археолог-практик, український патріот, воїн АТО Ігор Шевченко – то не дивно, що ця зустріч викликала великий інтерес.

Історичний запросив Ігоря Володимировича зустрітися із студентами та розповісти студентам про археологію, можливості та перспективи археологічної розвідки, проведення дослідження різних типів пам'яток. питання дослідження курганів. Пан Ігор наводив сучасні досягнення в сфері археологічних досліджень України, зокрема скіфської доби.

Цікавість аудиторії викликали й питання збереження пам’яток археології України на сучасному етапі. Зокрема і в зоні АТО, де, облаштовуючи бойові позиції, І. Шевченко наштовхнувся на давнє поховання бронзової доби. Про це писав історичний  та українські ЗМІ.

Ігор Володимирович розповів студентам про структуру курганів, особливості їх розкопування, археологічний інструментарій, власний археологічний досвід та ще багато чого цікавого.

Немає сумніву, що зустрічі будуть продовжені, а історичний (Gaude et laetere!) відновить свій самостійний статус як регіональна навчальна база археології.   


 ар1  ар2

ар3  ар5

1576
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31