Факультет географії, туризму та історії
Історія

Коли історики говорять про науку, вони мають на увазі, перше за все, історичну науку. По друге - науку історичну. По третє - історію. Ось з цими трьома науками й завітали до гімназистів студенти ФГТІ, точніше, тієї частині абревіатури, що пишеться як "І" - історія, козаки і праонуки козаків - Дмитро Федько, Руслан Шишка і Ярослав Стадник. Хто знає цих достойників, обов''язково напише про них, у доброму сенсі,  "легендарні", або ж, скромніше - "оповиті легендами" (чому? А приходьте до нас на День відкритих дверей 25 листопада - дізнаєтеся). Ну що ж, ми, історики - люди, як відомо, скромні.

Без сюрпризів ми до друзів не заходимо, тож із собою історики мали унікальні артефакти стародавніх культур,що колись існували на території України та Криворіжжя. Утім, бесіда почалася із злободенних питань:  ЗНО, умови вступу тощо.

Але, послухаємо наших хлопців-козаків: "Нас добре прийняли. Звісно, початок розмови був пов'язаний тільки із ЗНО, але по ходу бесіди ми розповіли про всю спеціальність "із середини". Одразу зацікавили уламки горшиків і наконечники стріл. Були питання "а як копаєте? а шо знаходите?". Але, думаю, головне, що вони тепер особисто знають що є такий факультет і таких цікавинок там набагато більше у вигляді навчання і соц.-культурної діяльності".

Видно, що справжня наука, справжня історія та справжні історики надзвичайно зацікавили гімназистів.  Свідчення тому - ось ці фото.


1

"Оповиті легендами" вже тут: Дмитро, Ярослав та Руслан


 2

 "Як завжди, я - перший виступати. З чого б почати?"


3

"Та що ж так воно рука труситься від хвилювання? Спокійно, спокійно. Перед тобою - майбутні історики". 


5

"Ну, шматок якоїсь каструлі і шо? Я таку влітку у бабці в сараї розбив, то, бува, не вона?"


6

"А я їм вірю. Такі хлопці гарні, симпатюнчики. Мабуть, це точно давньогрецький уламок".


7

"Думаєш, це те, що вони кажуть? Уламок космічного корабля отого Альфа, що з Мельмаку?" 

"Не знаю. Сказали, як підемо вчитися на історика - то й самого Альфа покажуть. Він у них експонатом працює"


 

Словом,  візит видався вдалий. Гарантуємо - усі ці гімназісти наступного року прийдуть до нас на історичні спеціальності. 

P.S. Якщо бодай один не прийде - то всі троє хлопців поклялися відмовитися від стипендій до кінця навчання.  

 

3113
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша