Кафедра англійської філології
Факультет іноземних мов

Відповідно до навчального плану підготовки студентів спеціальності 014.03 Середня освіта (Історія) для закріплення теоретичних знань з курсів «Музеєзнавство», «Джерелознавство історії України», «Археологія», «Історія історичної науки» передбачено проходження навчальної архівно-музейної практики.

У 2024 році здобувачам вищої освіти групи ІП-20 було запропоновано варіант змішаної практики за місцем навчання у м. Кривому Розі (на базі Криворізького державного педагогічного університету та Криворізького міського історико-краєзнавчого музею). З Криворізьким історико-краєзнавчим музеєм договір було укладено офіційно.

Термін практики - з 25.05.2024 по 7.06.2024 р.

Почалася практика з настановної конференції 24.05.2023, на якій ознайомили з метою та завданнями практики, а саме:

1) теоретична частина, яка полягала у відвідуванні лекцій з теоретичними основами діяльності архівів та музеїв, основними напрямками науково-фондової роботи та видам музейної справи;

2) практична частина практики це цифрування документів, складання щоденника та звіту з навчальної практики.

3) узагальнююча частина практики: складання документів, виступ на звітній конференції та подання документації науковому керівнику.

Основним завданням під час проходження практики було знайомство зі структурою та фондами архіву КДПУ та оцифровування документів – особових справ студентів Криворізького педагогічного інституту 30-50-х років ХХ ст., що давало студентам можливість досліджувати різні аспекти архівної роботи та займатися обробкою архівних матеріалів.

Відвідування Центрального архіву органів вищої влади (ЦДАВО) під час онлайн-екскурсії дозволило студентам дослідити структуру архівного облаштування, ознайомитися з розташуванням фондів та доступом до документів.

Також в процесі проходження музейної практики студенти відвідали музей М.Мармера ( вдячні за екскурсію пані Світлані Піддубній).

Подібні заходи дозволили зануритися в історичну атмосферу та глибше зрозуміти контекст історичних подій місцевої історії та історії України. Виконуючи цю роботу, студенти не просто опрацювали певну частину звіту, а мали змогу ознайомитися з повним текстом документа, що дозволило практично оволодіти навичками роботи з архівним джерелом та сприяло виробленню навичок практичної дослідницької і наукової роботи в процесі проведення навчально-виховного процесу.

На сьогоднішній день студенти всі поставлені завдання виконали в повному обсязі, поглибили свої знання з музейної справи. Архівно-музейна практика сприяла кращому засвоєнню теоретичного матеріалу, отриманого з різних курсів, в результаті практики для закріплення студенти склали звіт та щоденник практики.

Свої професійні погляди, критику та пропозиції студенти висловили під час проведення звітної конференції за результатами навчальної архівно-музейної практики.

Завдання  практики виконані в повному обсязі.

Короткий відеозвіт - на сторінці спеціальності в Facebook

Дивитися відео

 

26803
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30