Прес-центр

Підвищення кваліфікації, або поза межами формальності

23 Лютого 2018, 16:34

З вересня 2017 року по лютий 2018 року команда прес-центру Криворізького педагогічного взяла участь у проекті підвищення медіаосвіченості та професійної кваліфікації для журналістів Кривого Рогу – «Медіаексперт».

Масштабний захід складався з низки тренінгів, спрямованих на підвищення рівня медіаграмотності та розвиток медіакомпетенцій криворізьких журналістів через комунікацію з досвідченими представниками четвертої влади загальнонаціонального рівня. У нашому місті проект реалізовувався незалежною онлайн медіа платформою «Експерт-КР».

У ході тренінгів учасники мали змогу отримати професійні поради від таких журналістів як Андрій Куликов (голова правління ГО «Громадське Радіо»), Алі Саляр (кореспондент в Радіо Свобода), Максим Опанасенко (Журналіст «Слідство.Інфо» та «Наші гроші з Денисом Бігусом»), Кирило Лукеренко (головний редактор «Громадського Радіо»), Богдан Кутєпов (журналіст в hromadske.ua), Валерій Іванов (Президент Асоціації української преси) та інших.

Тематика тренінгів передбачала широкий спектр розвитку вмінь та навичок з журналістської діяльності за такими напрямами як: цифрова безпека, методика інтерв’ювання, гонзо-журналістика, медіамаркетинг, робота над фото- і відеоконтентом, висвітлення конфліктів і багато іншого.

«Коли ми дізналися про тренінги від медіа-платформи Експерт-КР, то одразу вирішили, що відвідаємо весь цикл. І не помилилися. Кожен тренінг – то нове знайомство та відкриття. А ще тренінг доповнив нашу команду прес-центру новими іменами», – поділилася Марина Варданян, керівник прес-центру.

«Я не є професійним журналістом, тому участь у тренінгах дозволила мені освоїти теоретичну та практичну складову цієї професії, а також надихнутись досвідом професіоналів», – зазначає Ольга Авраменко.

«Мені участь у проекті «МедіаЕксперт» дозволила поєднати цікаві знайомства в журналістському середовищі з робочою атмосферою. А коли поєднується приємне з корисним, формується максимально творча атмосфера», – зазначає Олена Лебедюк.

«Участь у тренінгах від знаних журналістів стала для мене важливим щаблем професійного розвитку. Я багато дізналася про нюанси роботи з фото і відео від фахівців, які працюють у царині журналістики, опанувала тонкощі фотографування і створення відеороликів», –  розповідає Оксана Шестопалова.

«Оскільки я ще студентка, то участь у тренінгах стала першими сходинками в професійному становленні й зростанні. Відкрила перспективи для подальшого вдосконалення та визначення пріоритетів», – зазначає Валерія Безуглова.

«Подібні заходи дають можливість розширити межі свого сприйняття, вийти за нього, осягнути, що далі може бути лише більше. І коли починаєш це усвідомлювати, то поступово переходиш на більш високий рівень, полишаючи те, що стримувало до цього», – Денис Шабанін.

Загалом участь у подібних проектах дає можливість розширити межі професійного та особистісного визначення, побачити перспективи до розвитку та отримати можливості для їх реалізації. Участь у цьому заході дала змогу пройти курс тренінгової медіаосвіти та підвищити рівень кваліфікації представників прес-центру КДПУ – вчимось, щоб навчати інших.

 

 

Історія у фото

Залишити коментар

Ярослав Шрамко
ректор університету, професор
Ганна Віняр
директорка бібліотеки (2009 - 2022 роки)
Прес-центр
Прес-центр
Єлизавета Кучерган
викладачка кафедри фізичної культури та методики її викладання (2016 - 2022 роки)
Дмитро Бобилєв
завідувач кафедри математики та методики її навчання, доцент
Тетяна Крамаренко
доцент кафедри математики та методики її навчання
Валерія Безуглова
аспірантка кафедри соціології та масових комунікацій, кореспондентка прес-центру
Едуард Євтушенко
в. о. завідувача кафедри ботаніки та екології, доцент
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31