Прес-центр

Відповідальний за велике господарство: інтерв’ю з проректором з адміністративно-господарчої роботи М. Я. Золотницьким (до 90-річчя КДПУ)

8 Березня 2020, 08:36

Адміністративно-господарча діяльність є життєво важливою частиною успішної роботи будь-якого закладу вищої освіти. У Криворізькому педагогічному цією стратегічно важливою ланкою вже майже півстоліття опікується Михайло Якович Золотницький – проректор з адміністративно-господарчої роботи, один із ветеранів КДПУ, професійний шлях якого розпочався ще в далекому 1972 році.

– Ви є одним із тих працівників університету, які не тільки пам’ятають роки становлення сучасного КДПУ, а й активно долучалися до розбудови нашого закладу вищої освіти. Розкажіть про Ваш професійний шлях. Які досягнення стали найважливішими особисто для Вас?

– У 1972 році я вступив до заочного відділення Криворізького педагогічного й почав працювати в альма-матер під керівництвом тодішнього ректора – Ф. А. Мазура, розумної, чуйної та скромної людини. Його змінив на посаді В. І. Биков – молодий і прогресивний керівник, справу якого продовжив П. І. Шевченко – ректор, що згуртував навколо себе команду однодумців та розпочав активну розбудову Криворізького педагогічного. Всю каденцію П. І. Шевченка тривало будівництво: було зведено гуртожитки й гуманітарний корпус. Пишаюсь тим, що мав нагоду долучитися до праці нашого колективу в цей період активного розвитку провідного закладу вищої педагогічної освіти Дніпропетровщини.

– За роки Вашої професійної діяльності Ви мали нагоду попрацювати з багатьма різними людьми. Хто з Ваших колег найбільше запам’ятався, про кого сьогодні Ви згадуєте з вдячністю?

– Безперечно, це ректор Павло Іванович Шевченко. За роки його роботи з великої школи Криворізький педагогічний перетворився на сучасний університет. Мені випало працювати з п’ятьма ректорами; кожен із них запам’ятався як ефективний, відданий своїй справі керівник. Уже 35 років я працюю з Вірою Іванівною Лозовою – начальником експлуатаційно-технічного відділу, сумлінною, досвідченою та працелюбною людиною, справжнім універсальним фахівцем. Більш ніж п’ятдесят років пропрацювала в нашому університеті агроном Галина Емануїлівна Бабцова – відданий своїй справі працівник, фахівець високого рівня, справжній патріот нашого закладу освіти. Більше тридцяти років в університеті працює Любов Дмитрівна Синиця – виконроб групи поточного ремонту, віддана своїй справі людина, яка зі своїм колективом з високим професіоналізмом виконує свої обов’язки. Понад двадцять п’ять років в університеті сумлінно працює провідний інженер з організації, експлуатації та ремонту Людмила Юріївна Андрусенко. Не можу не згадати комендантів навчальних корпусів А. О. Ковальову, Н. І. Ярощук, А. Г. Середу, О. П. Хохлачову, коменданта гуртожитку № 1 О. С. Шумсько, з якими я також пропрацював довгі роки і яким дуже вдячний. У нашій службі працює багато високопрофесійних фахівців, таких як Л. О. Радченко – інженер з ремонту обладнання, заступник начальника ЕТВ В. С. Женотко, який опікується системами тепловодопостачання й водовідведення, головний енергетик університету С. І. Тупиця та багато інших.

– Ви – керівник великої та відповідальної ланки забезпечення роботи університету. Адміністративно-господарча діяльність передбачає постійну взаємодію з працівниками різних структурних підрозділів, налагодження ефективної зовнішньої співпраці, роботу з кадрами. Розкажіть, якими є Ваші критерії професіоналізму. Якій людині Ви б точно довірили відповідальне завдання?

– Думаю, що найбільшим професіоналом є той, хто всі здібності віддає справі, якій присвятив своє життя. Для нас такою справою є наша alma mater. На мій погляд, у нашій установі всі відділи і структурні підрозділи працюють злагоджено і сумлінно задля спільного блага Криворізького державного педагогічного університету. Ми іноді дискутуємо, обговорюємо різні пропозиції, але все це – робочі моменти, спрямовані на найкраще виконання непростих завдань, які ставить перед нами життя.

– У цьому році Криворізький педагогічний святкує 90-річний ювілей. Громада університету пройшла великий шлях, і Ваша робота стала важливою частиною сьогоднішньої успішної діяльності нашого закладу вищої освіти. Ваші побажання колегам із нагоди ювілейної дати.

– Незважаючи на певні труднощі, яких важко уникнути в діяльності будь-якого закладу освіти, КДПУ успішно працює й розвивається. Ми робимо капітальні й поточні ремонти аудиторій, приміщень структурних підрозділів, навчальних корпусів, гуртожитків університету. Роботи виконуються на високому рівні, й громада це відчуває. Хочеться побажати колегам наснаги й здоров’я, щастя й добробуту, радості від родинного життя й успішної роботи. Наш колектив пройшов великий шлях. Попереду – нові вершини!

Залишити коментар

Ярослав Шрамко
ректор університету, професор
Ганна Віняр
директорка бібліотеки (2009 - 2022 роки)
Прес-центр
Прес-центр
Єлизавета Кучерган
викладачка кафедри фізичної культури та методики її викладання (2016 - 2022 роки)
Дмитро Бобилєв
завідувач кафедри математики та методики її навчання, доцент
Тетяна Крамаренко
доцент кафедри математики та методики її навчання
Валерія Безуглова
аспірантка кафедри соціології та масових комунікацій, кореспондентка прес-центру
Едуард Євтушенко
в. о. завідувача кафедри ботаніки та екології, доцент
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30