Прес-центр

ВИКЛИКИ ТА ЗДОБУТКИ РОКУ, ЩО МИНАЄ: інтерв’ю з ректором КДПУ, професором Ярославом Шрамком

30 Грудня 2022, 08:41

2022 рік став найскладнішим у новітній історії нашої країни. Але, окрім серйозних викликів, були й вагомі здобутки. Про це напередодні Нового року прес-центру розповів ректор КДПУ, професор Ярослав Владиславович Шрамко.

– У 2022 році Ви розпочали нову каденцію на посаді очільника нашої Альма-матер. Просимо Вас поділитися своїми думками щодо підсумків цього непростого року. Як працював Криворізький педагогічний, що надихало спільноту нашого університету?

– Починаючи з відновлення 2016 року, наш університет успішно розвивається в багатьох напрямках: науково-освітній діяльності, відкритті нових спеціальностей, підготовці актуальних освітніх програм. У 2022 ми планували чимало заходів і проєктів, спрямованих на подальшу розбудову матеріально-технічної бази, зокрема реконструкцію стадіону, лабораторій, поточні ремонтні роботи. Але, на превеликий жаль, буквально на початку року наші плани було радикально змінено, як і плани багатьох українців. Цьогоріч нашим основним завданням було максимальне збереження всіх наших досягнень в науково-освітніх, соціальних, культурних, інформаційних напрямках роботи. Освітній процес не був перерваний, продовжувався на високому рівні завдяки опануванню дистанційних технологій. Ми прагнули консолідувати зусилля, щоб університет зберігся як дієвий заклад вищої освіти. Все це стало можливим завдяки зусиллям наших людей – працівників університету та здобувачів вищої освіти. Вони гідно прийняли виклик: залишилися на своїх робочих місцях, вступили до лав територіальної оборони, долучилися до волонтерської діяльності.

– Попри всі негаразди, КДПУ впевнено продовжує свій поступальний розвиток. Поділіться, будь ласка, планами на рік наступний. Можливо, вже є якісь ідеї перспективних напрямків наукової та освітньої діяльності на період після нашої Перемоги?

– Зараз складно будувати перспективні плани, але ми маємо усвідомлювати певні орієнтири щодо майбутньої траєкторії як нашого закладу, так і всієї системи української освіти взагалі. КДПУ посів другу сходинку у Консолідованому рейтингу 2022 року серед педагогічних закладів вищої освіти України, а це – вагоме досягнення за часів війни та результат нашої роботи в попередні роки. Основне завдання нині – забезпечити ефективне та результативне функціонування установи в умовах воєнного стану. Маємо залишатися університетом і виконувати свою місію. До Перемоги основне завдання – збереження наших здобутків. Після Перемоги – плануємо продовжити поступальний розвиток. Актуалізація досягнень профорієнтаційної роботи та збереження викладацького складу – базові пріоритети. Суттєвим завданням є розвиток міжнародної академічної мобільності: участь викладачів і студентів у проєктах, стажуваннях, грантах. У 2023 році ми будемо надалі розбудовувати систему електронного навчання, яка фактично врятувала освітній процес в умовах воєнного стану. Раніше було організовано ефективну систему управління електронними навчальними курсами задля забезпечення якісного дистанційного навчання. На наступний рік ставимо завдання подальшого вдосконалення й максимального розвитку електронного освітнього середовища, впровадження електронного документообігу, автоматизованого управління закладом вищої освіти.

– Що Ви побажаєте собі й громаді Криворізького педагогічного напередодні Нового 2023 року? Якою є Ваша найамбітніша мрія, що може здійснитися в прийдешньому році?

– Із дій кожного вибудовується майбутнє життя нашої держави. Тому я зичу всім нам якнайшвидшої Перемоги, витримки, взаємної підтримки, особистих гараздів і досягнень!

Залишити коментар

Ярослав Шрамко
ректор університету, професор
Ганна Віняр
директорка бібліотеки (2009 - 2022 роки)
Прес-центр
Прес-центр
Єлизавета Кучерган
викладачка кафедри фізичної культури та методики її викладання (2016 - 2022 роки)
Дмитро Бобилєв
завідувач кафедри математики та методики її навчання, доцент
Тетяна Крамаренко
доцент кафедри математики та методики її навчання
Валерія Безуглова
аспірантка кафедри соціології та масових комунікацій, кореспондентка прес-центру
Едуард Євтушенко
в. о. завідувача кафедри ботаніки та екології, доцент
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31