Кафедра декоративно-прикладного мистецтва та дизайну
Факультет мистецтв

Знімок екрана 2024 07 05 162436

Сьогодні, 05 липня 2024 року, свій ювілей відзначає Лариса Олександрівна Черних – висококласний викладач, дуже добра, скромна і чуйна та завжди привітна Людина з великої літери та по-справжньому красива в усіх значеннях цього слова Жінка, доля якої близько п'яти десятиліть пов'язана з нашим Університетом.

 Черних Лариса Олександрівна 1975 року закінчила фізико-математичний факультет Криворізького державного педагогічного інституту за спеціальністю «Математика» і отримала кваліфікацію «Вчитель математики». З 1975 року Л. О. Черних працює вчителем математики Благоївської середньої школи Одеської області. З 1976 року вона заступник директора з навчально-виховної роботи цієї ж школи. 

З 1978 року Л. О. Черних – асистент кафедри математики Криворізького державного педагогічного інституту (м. Кривий Ріг). 1981 р. – аспірант за спеціальністю "Методика викладання державного математики" педагогічного Київського інституту ім. М. Горького (м. Київ). 1984 р. – асистент кафедри математики з методикою викладання КДПІ (м. Кривий Ріг). 1987 р. –  старший викладач кафедри математики КДПІ (м. Кривий Ріг).

1986 року Л. О. Черних захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук з теми «Удосконалення методики пояснення геометричних понять і теорем шкільного курсу планіметрії» (13.00.02 Теорія і методика навчання. Математика). 1991 року Л. О. Черних присвоєно вчене звання доцента кафедри математики.

1989 -1994 – завідувачка кафедри математики КДПІ (м. Кривий Ріг).

1994 р. – старший науковий співробітник КДПІ (м. Кривий Ріг).

1996 р. – доцент кафедра математики КДПІ (м. Кривий Ріг).

Л. О. Черних викладала такі навчальні дисципліни як алгебра і теорія чисел, лінійна алгебра, теорія поліномів, числові системи.

Вона автор понад 90 наукових публікацій. У колі наукових інтересів Л.О. Черних теорія і методика навчання математики в школі і ЗВО. Нагороджена нагрудним знаком "Відмінник освіти України" (11.09.2003). З липня 2023 року на заслуженому відпочинку.

Вельмишановна Ларисо Олександрівно, у цей святковий літній день, з нагоди Вашого ювілею колектив кафедри математики та методики її навчання висловлює Вам свої щиросердечні вітання та низько уклінну подяку за багаторічну сумлінну працю та вірність нашому Університету. Близько п’ятдесяти років життя Ви віддали кафедрі і зарекомендували себе висококваліфікованим фахівцем – завжди якісно, своєчасно й добросовісно, як і належить справжньому професіоналу своєї справи, виконували свої обов’язки. При цьому завжди ввічливо і дуже доброзичливо ставилися як до колег по роботі, так й до студентів, тим самим заслуживши і в одних, і в других авторитет та повагу.
Окрема подяка за Ваше особливе вміння створювати довкола себе позитивну атмосферу. У спілкуванні Ви завжди привітні, доброзичливі, коректні, маєте прекрасне почуття гумору та володієте вмінням, при потребі, буквально однією фразою підняти настрій у співрозмовника. Тож без найменшого перебільшення нині дуже важко без Вас уявити не тільки кафедру математики та методики її навчання, а й загалом колектив нашого Університету і ми дуже надіємося, що Ви будете з кафедрою ще не один десяток років.
Ларисо Олександрівно, у день Вашого безперечно красивого ювілею, в першу чергу бажаємо Вам на багато-багато років міцного здоров’я, особистого щастя, невичерпної енергії, наснаги у всіх Ваших добрих справах, а також, зважаючи на неймовірно важкий час, який нині переживає увесь український народ, мирного неба та якомога швидшої, а головне, повної перемоги Збройних Сил України над ворогом.
А ще бажаємо Вам неймовірної радості, приголомшливого успіху, чарівного натхнення і превеликої любові до різнобарвних сторін земного життя! А також – вдалих днів, хороших новин, приємних подій та невичерпного оптимізму!
Нехай всі заповітні мрії здійсняться в цей ювілей, нехай багато світлих митей його супроводжують, щоб Ви були щасливою по життю! А вік нехай залишається лише цифрою в паспорті, нехай душею веселої дитини та серцем закоханої юності живе, як і раніше, Ваша натура! Нехай яскраві фарби життя не тьмяніють, а доля щодень дарує Вам безліч приводів для радості і щастя!
Бажаємо Вам, аби кожна приємна миттєвість надихала Вас до щирих посмішок і радісних почуттів і кожна близька та дорога людина стає для Вас джерелом мотивації й натхнення. Нехай кожна сторінка у Вашому житті буде цікавою і особливою завдяки цінностям, вчинкам та мріям. Нехай здійснюються всі Ваші побажання й очікування. Нехай яскравими і насиченими будуть усі подальші роки Вашого життя!
Хочемо у цей святковий весняний день побажати Вам щасливого сьогодні і радісного завтра, красивих мрій і обов’язкового їх здійснення в реаліях життя! Хай кожен новий день буде сповнений гарним настроєм, душевними зустрічами і плідною працею. Ще раз гарного Вам здоров’я і позитивного духу, багато-багато щасливих днів і максимальних порцій бадьорого настрою. А ще нехай з Вами завжди будуть поряд рідні й близькі, приносячи у Ваш будинок незабутні емоції, затишок та душевну теплоту!
З Ювілеєм Вас та многая літа, вельмишановна Ларисо Олександрівно!
З повагою, колектив кафедри математики та методики її навчання

26950
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31