Факультет мистецтв (Музично-хореографічне відділення)
Музичне мистецтво. Хореографія.

значок

30-31 травня 2023 року відбувся ІІІ Міжнародний двотуровий фестиваль-конкурс «Музичний дивоцвіт». Організатор Фестивалю-конкурсу – Криворізький державний педагогічний університет, музично-хореографічне відділення факультету мистецтв. Другий рік поспіль Фестиваль-конкурс проводиться на підтримку Збройних Сил України та Волонтерського центру Криворізького державного педагогічного університету.

Метою Фестивалю-конкурсу є збереження та розвиток кращих традицій вітчизняного і світового музично-виконавського мистецтва на засадах патріотичного й морально-естетичного виховання підростаючого покоління в умовах незламної боротьби українського народу з російською агресією; зростання ролі й значення музичного мистецтва у духовному житті сучасного суспільства; виявлення та підтримка талановитої молоді; підвищення виконавської майстерності солістів і творчих колективів.

Конкурсну програму оцінювало професійне незалежне журі, у складі якого Лауреати Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, провідні викладачі-виконавці закладів вищої мистецько-педагогічної освіти України, Польщі, Ізраїлю, Литви. Очолював журі Петро Заїка – Заслужений діяч мистецтв України, Перший заступник Голови Національної всеукраїнської музичної спілки.

Учасники Фестивалю-конкурсу презентували музично-виконавську майстерність у чотирьох номінаціях: «Інструментальний жанр», «Вокальний жанр», «Вокально-хорові колективи», «Хоровий диригент». 234 солісти та 46 колективів з України, Польщі, Ізраїлю, Чехії, Німеччини, Литви та Канади представили на розсуд журі яскраву палітру своїх творчих досягнень і отримали омріяне звання Лауреата. Виступи Олександри Запорожець (м. Черкаси, ДШМ ім. Валентина Талаха), дуету у складі Євгена Королькова та Олександри Суховерхої (м. Кривий Ріг, КДПУ), Івана Крила (м. Київ, КМАМ ім. Р.М. Глієра) та Зведеного хору Чернівецького Національного університету ім. Юрія Федьковича вразили членів журі довершено професійним, артистичним виконанням – цим конкурсантам у різних номінаціях було присуджено Гран-Прі.

Запордуеткрило

 

 

 

 

 

 

 Журі також високо оцінило творчу, відповідальну роботу художніх керівників і концертмейстерів щодо підготовки й супроводу конкурсантів – вони отримали Подяки і Дипломи.

Особливістю Фестивалю-конкурсу цьогоріч стало неймовірне зростання представлених у програмах конкурсантів творів українських композиторів, українських народних пісень та їх обробок. За краще виконання цих творів учасники були відзначені окремим Дипломом «За популяризацію, збереження і розвиток національної музичної культури».

хор

Усі благодійні внески, сума яких визначалася учасником самостійно в залежності від його спроможності та бажання зробити свій крок до Перемоги, передані Волонтерському центру Криворізького державного педагогічного університету і спрямовані на потреби захисників України.

Інформація про результати та переможців Фестивалю-конкурсу розміщена на офіційному сайті Криворізького державного педагогічного університету за посиланням https://kdpu.edu.ua/sotsialno-hromadska-diialnist/konkursy/muzychnyi-dyvotsvit.html.

Конкурсні виступи володарів Гран-прі:

Олександра Запорожець

дует у складі Євгена Королькова та Олександри Суховерхої 

Іван Крило

 Автор статті к.філос.н., доц. Оксана Шрамко

 

22732
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31