Кафедра філософії
Криворізький державний педагогічний університет

 

 

 

21 листопада, у День Гідності та Свободи, кафедрою педагогіки Криворізького державного педагогічного університету було організовано онлайн зустріч із директором Педагогічного музею України, доктором педагогічних наук – Олександром Міхном. До зустрічі приєдналися викладачі та здобувачі освіти Дніпровської академії неперервної освіти, Донбаського державного педагогічного університету та Київського національного економічного університету імені В. Гетьмана. Із вітальним словом до присутніх звернувся ректор Криворізького державного педагогічного університету Ярослав Шрамко.

Запрошення
 21.11.22

Фотогалерея

Олександр Міхно розпочав свій виступ із історії створення музею (був заснований у 1901 році, а сучасна будівля зведена в 1912 році спеціально для музею і стала окрасою міста Києва), підкреслив, що Педагогічний музей України – це не про історію освіти, а про розвиток освіти, це освітній хаб, живий організм, який відображає постійну боротьбу та утвердження української мови, культури, освіти впродовж років та сьогодення.

Особливу увагу директор присвятив проєктам, які мають неабияку популярність серед педагогічної спільноти та широко висвітлюються на сайті музею і в соціальних мережах: «Цитата від музи педагогіки», «Педагогічна мапа Києва», «Педагогічний календар», «Книжковий фронт», «Шкільний підручник», «Фотобанк педагогічного музею» тощо. Цінним є проєкт «Доступні фонди педмузею», який дає змогу долучитися до музейних матеріалів людям із особливими потребами, зокрема з вадами зору. Для використання як джерельної бази наукових досліджень можуть стати видані музеєм книги: «Шкільні музеї в Україні в першій половині XX ст.», «Метод проєктів в українській школі 1920-1930-х років», унікальна видавнича серія «Українська дитяча книга», випуски некрологів та інші видання.

Олександр Петрович поділився планами на майбутнє, представив команду співробітників музею, у ході жвавої дискусії підкреслив важливість використання в дослідженнях україномовних джерел, звернув увагу на їх унікальність. Учасники зустрічі з піднесеним почуттям гордості з почутого та побаченого подякували Олександру Міхну та його колегам за їх внесок в історію розвитку освіти, а в умовах війни – за просвітницьку роботу, підтримку морального духу українців, утвердження таких цінностей, як гідність, свобода, незалежність, національна ідентичність та єдність.

Інформацію підготувала Л. Кульбач.

20887
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31