Фізико-математичний факультет
Математика. Фізика. Інформатика.

25 вересня у читальному залі бібліотеки студенти фізико-математичного факультету - майбутні вчителі фізики, математики й інформатики - надихались творчістю видатного педагога, який відомий далеко поза межами рідної України - Василя Олександровича Сухомлинського.

Suhomlinskiy1

 

2018 рік славний тим, що цього року Україна святкує 100-річчя від дня народження  В. О. Сухомлинського - поета, публіциста, письменника, педагога  і - найважливіше - Людини.

У цікавій формі студенти групи МІ-17 (Костюк Сурен, Гебель Аліна, Денисенко Дарʼя та Грищенко Вікторія) доповідали про непересічні факти з життя Василя Олександровича та аналізували його творчість.

MyCollages 2

Згадаємо і ми незабутні перлини В. О. Сухомлинського:

"Доброта повинна стати таким же звичайним станом людини, як мислення" (рядки з найвидатнішого твору "Серце віддаю дітям");

"Бути розумним повинен і математик, і тракторист";

"Навчання повинне бути радісною працею";

"Школа повинна любити дитину, тоді й дитина полюбить школу";

"Трудове виховання - єдність "треба", "важко" і "прекрасно"";

"Мислення починається з подиву";

"Вища потреба в людині - потреба людини в людині";

"Культурна людина терпима до людей іншої національності";

"Щастя багатогранне. Найпрекрасніше щастя у тому, щоб вирощувати дітей ЛЮДЬМИ".

Усі ці вислови мають неабияку актуальність і для сьогодення, адже багато людей у погоні за матеріальними цінностями забувають про одну із найважливіших якостей у житті - доброту; гаджети, соціальні мережі замінюють нам спілкування із рідними, близькими; оберігаючи дітей від надмірних навантажень батьки досить часто роблять за них усю роботу, і про трудове виховання, про виховання наполегливості, стриманості вони забувають у цей час; спрощуючи навчальні програми з фундаментальних наук, через десятиліття можна отримати суспільство, у якому більшість людей не знатиме класичних законів фізики, математики; цей аналіз можна продовжувати і продовжувати - але детальніше про це - читайте твори Василя Олександровича. 

Одним із координаторів заходу стала директор бібліотеки Ганна Миколаївна Віняр, яка наголосила на деяких вартих захоплення фактах з життя В. О. Сухомлинського, адже він пережив 2 війни, голод, був важко поранений, але у його творах не було жодних нарікань.

imgonline com ua Compressed 1IZnZiCSXp8UDYGU

Майбутні послідовники Василя Олександровича Сухомлинського -

imgonline com ua Compressed 1M2tRJ8GWUegLZimgonline com ua Compressed iTVaWedzGC2UbhJ8

Долучаймось до вивчення творів наших видатних класиків, світочів української педагогіки!

Щиро, Ваш Фізмат!

 

 

5643
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша