Кафедра фізики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

16 травня 2019 року у студентів ІІІ-го курсу сп. «Історія» відбулось тематичне заняття до Дня пам'яті жертв політичних репресій. У вступному слові, к.і.н., доцент Н.А.Печеніна зупинилась на історії та причинах появи цього щорічного національного пам'ятного дня. На початку 2000-х років кожної четвертої суботи листопада відбувалося одночасно вшанування жертв голодоморів та політичних репресій. З 2007-го року Указом Президента України Днем пам'яті жертв політичних репресій встановлена третя неділя травня з метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства.

16.05 1 3

Висвітленню механізмів, масштабів та характеру репресивних акцій щодо різних соціальних груп присвятили свої виступи студенти:

Вчорашня Єлізавета – Причини та масштаби політичних репресій кінця 1920 - 1930-х років;

Москаленко Наталія – Антирелігійна кампанія 1920-1930 х рр.;

Чижик Дмитро – Репресії в Червоній Армії: причини, перебіг подій, наслідки

16.05 1 2   

У процесі аналізу студентами почутих фактів, тривала дискусія з причин терору, модераторами якої виступили Н.А. Печеніна, Лактіонов Олег та Корнієнко Сергій.

16.01 1 4 16.05 1 1

 

 

7841
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша