Кафедра географії та методики її навчання
Факультет географії, туризму та історії

каф. АМ з МВ проєкт Еразмус Гладка

Викладачі кафедри англійської мови з методикою викладання завжди підвищують кваліфікацію та долучаються до цікавих міжнародних проєктів, що є невід'ємним елементов європейської інтеграції.

К.пед.н., доцент Гладка Олена Валентинівна взяла участь у міжнародній навчальній програмі Erasmus+KA2 Capacity Building” 2019/2022 за підтримки Асоціації TESOL-Ukraine.

Партнерами стали: університети Європи - Нарвський коледж Тартуського університету (Естонія), Гейдельберзький педагогічний університет (Німеччина), Астонський університет (Сполучене Королівство Великобританії та Північної Ірландії), а також ЗВО України - Запорізький національний університет, Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Горлівський інститут іноземних мов, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника,  Міністерство освіти та науки України, Асоціація викладачів англійської мови TESOL-Ukraine.

Результатом участі в цій програмі стала розробка електронного курсу «Методологія CLIL» в рамках виконання проєкту  Erasmus+ «Розвиток потенціалу підготовки учителів іноземної мови як шлях до впровадження багатомовної освіти та європейської інтеграції України / MultiEd». 

Проєкт спрямований на адаптацію та впровадження передових методів викладання іноземних мов в освітній процес в Україні, серед яких інтерактивні методи, студентоцентроване навчання, комунікативні методи засвоєння мови, методологія CLIL (інтегроване вивчення предмета і мови завдяки викладанню предметів нерідною мовою).

Одним з етапів реалізації проєкту став запропонований онлайн-курс «Методологія CLIL». Розробляючи контент, було втілено новітні підходи і технології, які можна оптимально використати в освітньому процесі, зокрема в умовах НУШ. Курс є результатом тривалої співпраці українських та європейських партнерів.

Курс складається з 6 модулів, кожен із яких допоможе зануритися в методологію CLIL та застосувати отримані знання в освітній діяльності. Курс розрахований на 30 годин. Усі матеріали підготовлено українською мовою та адаптовано до потреб ЗЗСО України.

22462
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Серпень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31