zoo museum 1

Зоологічний музей природничого факультету є однією з перлин музейного комплексу Криворізького педагогічного. Кафедра зоології та методики навчання біології створила справжню родзинку нашого університету: музей із задоволенням відвідують численні екскурсанти, науковці, майбутні абітурієнти, студенти, аспіранти та всі, хто бажає на власні очі побачити багатство й красу тваринного світу.

zoo museum 2

До структури музею входять головна експозиція, таксидермічна лабораторія, лабораторії ентомології та колекції віварію. Його колекція почала створюватися ще в далекому 1948 році. З того часу експозиція поповнювалася майстерно виготовленими опудалами тварин і птахів, колекціями комах і безхребетних, раковин і риб, земноводних і плазунів. Більшість експонатів створили науково-педагогічні працівники, лаборанти й здобувачі вищої освіти кафедри зоології – В. Є. Боченко, В. І. Стригунов, В. В. Коцюруба, Ю. В. Милобог, М. С. Горшкова, Р. Я. Габрилець, Т. В. Капошко та інші.

zoo museum 2 1

Керівництво й персонал зоологічного музею дбайливо опікуються збереженням і поповненням колекцій, працюють над створенням нових експонатів, проводять екскурсії та просвітницькі заходи на базі експозиції. Музей очолюють завідувач кафедри зоології та методики навчання біології, таксидерміст (спеціаліст по виготовленню колекцій) та екскурсовод музею, канд. біол. наук, доц. В. І. Стригунов і старший лаборант кафедри Т. В. Капошко. Команда музею складається з досвідчених фахівців: це таксидерміст і екскурсовод, старший викладач В. В. Коцюруба, канд. біол. наук, доц. Ю. В. Милобог, старший викладач, канд. біол. наук Є. О. Брошко.

zoo museum 3

Фонди музею налічують 448 опудал, сухих колекцій, вологих препаратів, гнізд і яєць, що зберігаються в музейному приміщенні та близько 2860 екземплярів в приміщеннях навчальних аудиторій; крім цього, в наукових колекціях лабораторій прикладної та теоретичної орнітології, ентомології представлено кілька тисяч екземплярів.

zoo museum 1

Експозиційні розділи музею представлені стендами «По сторінкам Червоної книги України», дванадцятьма експозиціями в скляних шафах та окремими «солітерними» композиціями – дикими кабанами й козулями, муляжами. До уваги відвідувачів музею – видовищні експозиційні музейні колекції «Ссавці», «Гусеподібні птахи», «Сивкоподібні і Дятлоподібні птахи», «Горобцеподібні птахи», «Голінасті, Голубоподібні, Куроподібні птахи», «Мартинові, Пірникозоподібні, Пастушкоподібні птахи», «Земноводні і Рептилії», «Риби і морські безхребетні тварини», «Денні хижі птахи і сови», «Безхребетні тварини», «Птахи відкритих просторів».

Запрошуємо на заочну екскурсію до зоологічного музею КДПУ!

10762
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31