Buriak1

Визначний учений у галузі дидактики вищої та середньої школи, професор, доктор педагогічних наук, академік РАО та МСАО ім. Я. А. Коменського, Володимир Костянтинович Буряк протягом десяти років (із 2000 по 2010) очолював один із провідних закладів вищої освіти Дніпропетровщини – Криворізький державний педагогічний університет.

Талановитий і мудрий учитель, керівник потужного ЗВО, Володимир Костянтинович завжди з повагою ставився до студентів, аспірантів, викладачів та співробітників. Він визначав мету своєї діяльності й досягав поставлених цілей. Головною з них було створення належних умов для всіх і кожного, хто навчався або працював у КДПУ.

Buriak2

Високоосвічений науковець і талановитий організатор, Володимир Костянтинович залишив по собі великий спадок: численні наукові праці з проблем пізнавальної активності школярів і студентів, дидактики вищої та середньої школи, підготовки майбутнього педагога. Географія випускників наукової школи В. К. Буряка сягає далеко за межі нашої країни. Кожний, хто звертався до ректора з проханням, пропозицією або питанням, завжди знаходив підтримку й пораду. Для молодих дослідників він був взірцем висококваліфікованого спеціаліста й педагога, що об’єктивно оцінював здібності кожного. За його каденції у Криворізькому педагогічному розпочала роботу спеціалізована Вчена рада, до аспірантури активно вступали молоді дослідники, які успішно захищали кандидатські дисертації.

Buriak3

Фахівці бібліотеки Криворізького педагогічного до 70-річчя від дня народження В. К. Буряка створили біобібліографічний покажчик «Володимир Костянтинович Буряк: життя, віддане педагогічній науці», з яким можна ознайомитися на сайті книгозбірні.

12514
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша