Кафедра хімії та методики її навчання
Природничий факультет
2 лютого 2023 року на кафедрі хімії та методики її навчання відбулася чергова профорієнтаційна зустріч, на яку завітали учні 9-х класів Криворізької гімназії № 68 та їх учителі-наставники Бадян Лариса Романівна та Голуб Юлія Олександрівна. У рамках цієї зустрічі учні мали можливість розширити та поглибити власні знання про якісні реакції та їх застосування; ознайомитись з цікавою інформацією про білки, жири та вуглеводи як основні компоненти харчування, самостійно визначити наявність білкових речовин в харчових продуктах, провести дослідження якості молочної та молоковмісної продукції.
Під час заходу викладачами кафедри Старовою Тетяною Валеріївною та Кравченко Ольгою Леонідівною було проведено ряд ефектних хімічних дослідів. Серед них, зокрема, реакція розкладу гідроген пероксиду, яку ви можете побачити на фото.
   
Учні були поділені на дві групи, які по черзі гостювали то в лабораторії у Тетяни Старової, то у Ольги Кравченко. У лабораторії з Кравченко Ольгою Леонідівною учні пізнавали переважно таємниці органічних речовин, а у лабораторії Стартової Тетяни Валеріївни - роль рН середовища на наслідки взаємодії одних і тих же сумішей реагентів, якісні реакції на різні катіони тощо.
   
Також дев'ятикласники мали змогу провести низку дослідів з реальними об'єктами - харчовими продуктами, знайти в них деякі корисні та не дуже корисні компоненти. Дуже активною виявилася група хлопців, веселих і допитливих, зате друга група 9-класників продемонструвала більшу ерудованість.
Програма профорієнтаційного заходу була спрямована на посилення інтересу учнів до вивчення хімії, активізацію процесу їх професійного самовизначення. Наприкінці навчальної екскурсії до груп дітей завітав "піротехнік" Нечипуренко Павло з ефектим вогняним дослідом, бо як же без феєрії на "кухні" кафедри хімії!?!
   
Викладачі кафедри завжди раді бачити юних дослідників в стінах Університету та сподіваються, що в подальшому вони стануть студентами природничого факультету КДПУ.
21266
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30