Кафедра хімії та методики її навчання
Природничий факультет
17 березня 2023 року відбулася екскурсія десятикласників Покровського ліцею у супроводі вчительки хімії Ісаєвої Інни до хімічної лабораторії у стінах Криворізького державного педагогічного університету. У програмі екскурсії було виконання завдань практичних робіт: "Розв'язування експериментальних завдань з розпізнання органічних речовин" – юним дослідникам довелося розгадати загадку з трьох невідомих речовин, передбачити прийоми виявлення глюкози, сахарози, гліцеролу, натрій хлориду, оцтової кислоти, етанолу, фенолу та саліцилової кислоти тощо; та "Синтез естерів" – учням необхідно було конструювати прилад для перегонки, а ще з речовин, м'яко кажучи, неприємних на запах, отримати аромати груші, ананасу, барбарису... Які ж це були емоції!
   
   
А вже 20 березня 2023 року в рамках співпраці університету з закладами освіти на екскурсію завітали учні 8-х класів Криворізького ліцею №49 разом з вчителем хімії Харченко Іриною Леонідівною та класним керівником Баланюк Тетяною Юріївною. Учасникам екскурсії колектив кафедри хімії та методики її навчання запропонував провести лабораторне дослідження за STEM-технологією "Основні класи неорганічних сполук. Ознаки хімічних реакцій". В результаті учні опанували роботу з хімічним посудом, навчились проводити якісні реакції для виявлення окремих сполук, визначати рН, фіксувати ознаки хімічних реакцій та ще багато чого корисного та цікавого!
   
   
   
У цих заходах взяли участь викладачі кафедри хімії та методики її навчання Старова Тетяна та Селіванова Тетяна. І, звісно ж, величезна подяка лаборантам кафедри хімії та методики її навчання, без яких неможливою є підготовка жодної з екскурсій та ліквідація їх наслідків у вигляді брудного використаного хімічного посуду!
21732
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31