Кафедра хімії та методики її навчання
Природничий факультет
Хоч квітень і виявився не таким інтенсивним, як березень, проте заходів з популяризації хімії було проведено чимало. Багато та різних. Але почнемо впорядковувати спогади. Отже, 3 квітня до лабораторій кафедри хімії та методики її навчання завітали семикласники Криворізького ліцею №4 у супроводі вчительки хімії Кулик Вікторії Вадимівни. І як і багато їхніх одноліток пройшли курс "Агента Інкогніто" з низкою хімічних експериментів під керівництвом Старової Тетяни Валеріївни.
   
   
6 квітня студенти Криворізького фахового коледжу торгівлі та готельно-ресторанного бізнесу за змістом своїх спецкурсів завітали на Work shop "Експериментальна хімія". Учасники досліджували кислотність зразків хліба, ознайомилися з сучасними хімічними приладами, що можуть застосовуватися в хімічному аналізі. Студенти удосоналили власні хімічні навички під керівництвом досвідчених викладачів Селіванової Тетяни та Старової Тетяни, та свого викладача хімії - випускника КДПУ Позняка Євгенія.
   
   
9 квітня Павло Нечипуренко зі студентками магістратури Анною Єгоровою та Анастасією Рибачук взяли участь у Дні Добрих Справ, що відбувався у парку Саксаганський. Цей захід організували волонтерські організації міста, і хімічна локація цього дійства працювала на повну потужність.
   
   
12 квітня до лабораторій завітали восьмикласники Криворізького ліцею №129 у супроводі вчительки хімії Олени Авдєєвої. У лабораторії кафедри хімії та методики її навчання юні дослідники знайомились з хімічними властивостями представників різних класів неорганічних речовин та їх взамоперетвореннями. Допомагала їм у цьому Тетяна Селіванова.
   
   
20 квітня до лабораторій кафедри хімії та методики її навчання завітали студенти першого курсу Криворізького фахового коледжу торгівлі та готельно-ресторанного бізнесу. Спочатку вони ознаомились із способами вимірювання рН, закономірностями перебігу окисно-відновних реакцій та гідролізу, а потім - із органічними речовинами, що є складовими харчових продуктів та способами їх виявлення у молочних продуктах, зокрема. Допомогли їм у цьому викладачі кафедри хімії та методики її навчання Ольга Кравченко та Тетяна Старова.
   
   
Нарешті, 27 квітня відбулась друга частина Дня університету у ліцеї - до хімічної лабораторії завітали 11-класники Криворізького ліцею №129. У супроводі вчительки хімії Олени Авдєєвої та викладача кафедри хімії та методики її навчання Павла Нечипуренка учні виконали шестиетапний ланцюжок перетворень, що включав різноманітні сполуки Купруму.
   
   
Чекаємо нових зустрічей у травні, щоб нагадати, що вивчати хімію не лише корисно, але й цікаво!
22284
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31