Кафедра математики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

gurtosh1Якщо люди самі не вміють літати, нехай научать літати своїх дітей. Літати високо, далеко, красиво. І настане час, коли діти розкриють крила і полетять. Нехай дорослі просто підуть за дітьми, щоб оберігати їх від падіння. І тоді вийде, що вони теж летять...
Отож, призначення педагога - учити літати, учити мріяти, учити творити!
Ось із таких чудових слів про високе призначення вчителя розпочали студенти фізико-математичного факультету Криворізького державного педагогічного університету, які проживають у гуртожитку №1, концерт «Учителі майбутнього».

Цілий тиждень у гуртожитку діяв міні-квест «Який для мене ідеальний вчитель?». Намагалися колективно скласти портрет майбутнього вчителя. І їм вдалося! Високий рівень професійно-педагогічної підготовки, інтерес до педагогічної діяльності, любов до справи і дітей, педагогічний такт, педагогічне мислення, професійно педагогічна працездатність, прагнення до науково-педагогічної творчості, культура і виразність мови, почуття гумору. Здається, що це ідеальний набір. І такі якості притаманні більшості наших студентів.
Нещодавно в гуртожитку відбулися вибори, після яких було обрано нову та амбітну студентську раду. Хоча і діє вона всього декілька тижнів, але вже встигла продемонструвати уміння організовувати цікаві заходи.

Присутні на святі викладачі і студенти мали чудову нагоду переконатися у тому, що наші майбутні учителі математики, фізики та інформатики - чарівні, веселі, цікаві та талановиті. Вони зворушували серця усіх і запальними танцями, і чарівними голосами, і модернізованими постановками відомих нам з дитинства казок. А ще переконали всіх у тому, що вчитель повинен мати відмінне почуття гумору.

Чудово співали Руслан Шпонька та Вікторія Десятерик. І в тих піснях було щось від струмковості і прозорості гірського потоку, краси і трепетності природи, ніжності і доброти людської душі.

В народі кажуть, що письменник живе у своїх творах, скульптор - у створених ним шедеврах, а вчитель - живе у думках і справах своїх учнів. Тому кожний із присутніх з почуттям великої вдячності згадував свою школу і рідних вчителів. Адже у кожному прожитому дні у школі було щось неповторне, незабутнє, таке, що залишиться на все життя. А ще говорили про незабутні студентські роки. І чим саме вони запам'яталися.

Фантазія і невичерпна енергія студентів-артистів не тільки покращили всім присутнім настрій, але й подарували великий заряд бадьорgurtosh3

gurtosh4gurtosh2

 

Підготувала матеріали доцент кафедри математики та методики її навчання Т.Г.Крамаренко

 

1107
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30