Кафедра німецької мови і літератури з методикою викладання
Факультет іноземних мов

  профориентация 0профориентация 1      профориентация 2

                                                 м.П'ятихатки                                                                             м.Жовті води                 

 

Протягом І семестру 2017-118 н.р. викладачами кафедри німецької мови та літератури з методикою викладання проводиться системна профорієнтаційна робота в школах міста та регіону. Зокрема в закріплених за кафедрою ЗОШ № 44, 45 та Тернівській гімназії регулярно поширюється об’єктивна інформація про можливості навчання в КДПУ у вигляді рекламно-роз`яснювальних проспектів. На дошках оголошення розміщено повідомлення про час і місце проведення Дня відкритих дверей в університеті (Літвінова Н. В., Турський В. О.).

Усне запрошення на День відкритих дверей отримали також учні (та їх батьки) Червоношахтарської ЗОШ (Устінова В. О., Дрогайцев О. І.), КГП № 24 (Карпюк В. А.), СКЗШ № 4 (Мархева О. Є.), НТМЛ № 16 (Чорна О. В.).

Електронною поштою надіслано презентаційні матеріали та інформацію про День відкритих дверей до ЗОШ № 20 міста Нікополь. Консультаційна робота проводиться за посередництва Шаповал М., вчителя школи. (Чорна О. В.)

Надано допомогу в реалізації спільного проекту Гете-Інституту (м. Київ) та НВК № 129 «Гімназія-ліцей академічного спрямування» нашого міста «Німці Криворіжжя». У вересні учні школи відвідали кафедру німецької мови та літератури. Для них було організовано зустріч зі студентами 4-го курсу німецького відділення, також були присутні студенти третього курсу та випускники минулих років. Темою обговорення стала німецька мова як засіб саморозвитку та інструмент економічного становлення. Бесіда справила на учнів очевидно позитивне враження, це може стати вагомим аргументом на користь факультету іноземних мов під час вибору місця навчання (Мельничук Г. М., Карпюк В. А., Лопатич Р. В.)

Вчителі німецької мови та учні ЗОШ № 20 та НВК № 129 отримують консультаційну допомогу щодо підготовки учнівських наукових робіт МАН (Мархева О. Є.).

У співпраці з методистом П`ятихатського РМК Шеремет Т. А. проведено системну профорієнтаційну роботу в кращих школах району та міста:

– П`ятихатська ЗШ І-ІІІ рівня № 1 П`ятихатської районної ради;

– П`ятихатська ЗШ І-ІІІ рівня № 2 П`ятихатської районної ради;

– П`ятихатська ЗШ І-ІІІ рівня № 3 П`ятихатської районної ради;

– Вишнівська ЗШ І-ІІІ рівня Вишнівської ОТГ;

– Нерудстальська ЗШ І-ІІІ рівня П`ятихатської районної ради;

– Жовтянська ЗШ І-ІІІ рівня П`ятихатської районної ради;

– Долинський НВК П`ятихатської районної ради;

– Жовтоолександрівська ЗШ І-ІІІ рівня П`ятихатської районної ради;

– Зорянська ЗШ І-ІІІ рівня П`ятихатської районної ради.                        (Чорна О. В.)

Укладено договір про спільну діяльність між КДПУ та П`ятихатською ЗШ І-ІІІ рівня № 3 (Чорна О. В.).

У рамках профорієнтаційної роботи з молоддю регіону налагоджено зв’язки з учнями 11 класу Жовтоводської гуманітарної гімназії ім. Лесі Українки. Випускниця гімназії Малюженко Анастасія була серед гостей Балу першокурсника, познайомилась зі студентами гр. НАФ-17, які поділились з нею своїми першими враженнями від навчання в КДПУ та від вступної кампанії. Було проведено коротку оглядову екскурсію головним та гуманітарним корпусом. Гостя в свою чергу поділилась враженнями та об’єктивною інформацією про університет з однокласниками (Чорна О. В.)

Оновлено інформаційний стенд факультету до Дня відкритих дверей (Турський В. О., Чорна О. В.).

Проведено профорієнтаційну бесіду з учнями випускних класів Криворізької Тернівської гімназії. (24.11.2017, Літвінова Н. В.)

Проведено профорієнтаційну бесіду з батьками учнів дев’ятих класів НТМЛ № 16. (07.12.2017, Чорна О. В.)

08.12.2017 року в рамках українсько-німецького проекту «Мовний диплом із німецької мови» (deutsches Sprachdiplom), запровадженого Постійною Конференцією Міністрів культури ФРН в 1972 р. для учнів за кордоном, що діє в Україні з 1995 року, на базі СКЗШ №20 організовано конференцію за участю представників німецької сторони та тестування. Школа отримує допомогу в реалізації програми від кафедри німецької мови та літератури з методикою викладання. У згаданому заході брали участь студенти старших курсів спеціальності НАФ та викладач кафедри Хорошилова Н. В.

20.12.2017 року викладачами кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання КДПУ Г.М.Мельничук та І.В.Мельничук під час батьківських зборів учнів старших класів КЗСШ № 20 м.Кривого Рогу була проведена профорієнтаційна бесіда, під час якої до батьків була донесена інформація щодо КДПУ, факультету іноземних мов та його німецько-англійського відділення.   

 

3599
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша