Кафедра німецької мови і літератури з методикою викладання
Факультет іноземних мов

Мельничук Г

Мельничук Галина Миколаївна - кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання

 

Освіта. Навчалася в Йєнському університеті імені Ф. Шиллера (Німеччина, 1981 р.) за спеціальністю «Германістика».

Наукова діяльність. Захистила дисертацію «Семасіологічний та ономасіологічний аспекти дієслів вертикального руху в сучасній німецькій мові» на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук за спеціальністю 10.02.04 – германські мови (1992).

Автор більше шестидесяти наукових публікацій у фахових та зарубіжних виданнях, а також публікацій в інших виданнях з проблем філології й методики навчання німецької мови.

Має сертифікати Гете-інституту та Німецької служби академічного обміну, серед яких 2 стипендії Гете-інституту для участі в роботі науково-методичних семінарів у Німеччині (Grammatik und Didaktik – München, 1996 р. та Fortbildung für Fortbilder (Sekundarbereich) – München, 2001 р.; сертифікат Гете-інституту (Мюнхен – Київ) щодо участі в Міжнародному проекті «Створення навчально-методичних комплексів з німецької мови для загальноосвітніх навчальних закладів».

Брала участь у міжнародних і всеукраїнських конференціях з проблем філології та методики іншомовного навчання.

Виступала офіційним опонентом на захистах дисертацій за спеціальністю 10.02.04 – германські мови в спеціалізованих радах Київського національного лінгвістичного університету, Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна.

Навчальна діяльність. Викладає курси: «Лексикологія сучасної німецької мови», «Теоретична граматика сучасної німецької мови», «Історія німецької мови», «Порівняльна типологія німецької та української мов», «Практичний курс німецької мови», «Практична граматика німецької мови».

Науково-методична діяльність.

Співавтор навчально-методичних комплексів з німецької мови для 1-3 класів (гриф МОН України), підготовлених і виданих у рамках Міжнародного проекту «Створення навчально-методичних комплексів з німецької мови для загальноосвітніх навчальних закладів».

 Співавтор підручників DU3,  DU4 (гриф МОН України), підготовлених і виданих у рамках Міжнародного проекту з укладання та видання НМК для українських студентів-германістів.

Член Асоціації українських германістів, член Української спілки германістів вищої школи України.

Відзнаки. Нагороджена Почесною грамотою Міністерства Освіти України, нагрудним знаком «Відмінник освіти України.

3710
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30