Кафедра образотворчого мистецтва
Факультет мистецтв

                                                             hud

06.04.2021 року на 53 році раптово пішов із життя завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, доцент кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну, член Національної спілки художників України та Національної спілки дизайнерів України Томашевський Володимир Володимирович.

29 років Володимир Володимирович Томашевський присвятив роботі в університеті. Він був деканом факультету мистецтв, з 2017 - завідувачем кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну. Викладав художнє конструювання, основи формоутворення, основи зовнішньої реклами, комплексне проектування, композицію в рекламі. Був членом Національної Спілки Художників України та членом Спілки дизайнерів України.

"Це був прекрасний художник, живописець, графік, цілеспрямована людина, яка пройшла шлях від студента нашого факультету до викладача, доктора наук, керівника. Він докторську дисертацію ось тільки восени захистив ... Всього досяг своєю головою, власними руками. Був дуже компанійським, ми об'їздили з ним на пленерах всю Черкащину. Це був хороший друг і товариш. Для худграфа це ще одна величезна втрата.", - світло згадує колегу криворізький художник Олександр Юрченко.

Володимир Володимирович Томашевський залишив нам дійсно все, що було дорого йому, все, що він любив. І найцінніше - приклад дбайливого ставлення до того, що нас оточує, захоплення красою, прагнення зберегти її за всяку ціну.У кожного часу свої герої, ми живемо в той час, коли людські якості проявляються в духовно-моральному відношенні. Майстер і світла людина Володимир Володимирович любив свою землю і прагнув висловити в своїй роботі цю любов, залишивши яскравий слід, був чудовою людиною, нашим другом і товаришем.  У  педагогічній та творчій роботі він залишив характерні риси часу. Сумуємо. Пам'ять про нього назавжди залишиться в наших серцях.

 

15052
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31