Кафедра педагогіки
Криворізький державний педагогічний університет

15 травня о 10.00 відбулося секційне засідання звітньої наукової конференціі студентів «Освітні, педагогічні науки». Голова секції к.пед.н., доцент кафедри педагогіки Білоус О.С. наголосила про значущість науково-дослідницької діяльності студентів у їх професійному зростанні. У конференціі брали участь студенти факультетів географііі, туризму та історії, факультету мистецтв, факультету іноземних мов, факультету української філології, фізико-математичного та природничого факультетів.

У процесі конференціі розкривалися різні педагогічні питання, доповіді учасників охоплювали всі розділі педагогіки: дидактику, процеси виховання, проблеми школознавстава. Так, у своєму виступі на тему: «Формування екологічної свідомості шостикласників на уроках географії» Катерина Кушнерук, студентка факультету географії, туризму та історії групи ГОЕ-18 (науковий керівник к.пед.н., доц. Білоус О.С.) зазначала, що у ході антропогенного впливу природа значно змінюється, і на жаль, не в кращий бік. Задля збереження навколишнього середовища в загальноосвітніх закладах впроваджується екологічне виховання, метою якого є формування екологічної культури, яка перебуває в нерозривному зв’язку з екологічною свідомістю.

Костюк Сурен, студент 3 курсу фізико-математичного факультету (науковий керівник -к.пед.н., ст.викладач Волощук І.А.) у своєї доповіді на тему: "Умови формування творчих здібностей учнів шляхом використання інноваційних технологій навчання на уроках математики", наголосив на тому, що одне з основних завдань сучасної школи полягає в тому, щоб допомогти учням в повній мірі проявити свої здібності, розвинути ініціативу, самостійність, творчий потенціал. Вивчення математичних здібностей школярів та умов їх формування і розвитку досить важливо для практики шкільного навчання

У своєї доповіді на тему: "Можливості використання хмарних сервісів на уроках математики як засіб формування в учнів ІК-компетентності ", Гебель Аліна, студентка 3 курсу фізико-математичного факультету (науковий керівник -к.пед.н., ст.викладач Волощук І.А.) зазначила, що проблеми зростання ролі якісної математичної освіти, розвиток ІТ технологій зумовлює потреби пошуку ефективних засобів розвитку інтересу дітей та молоді до математики як науки, що актуалізує привернення уваги до використання хмарних сервісів на уроках математики як засіб формування ІК-компетентності учнів.

Студентка Довгопола Дарина, факультет української філології, група УПФ-17 (науковий керівник -к.пед.н., доц. Король А.М.) у своїй доповіді: "Використання сигнальних карток як засобу спілкування на уроці між вчителем та учнем  в  інклюзивних класах" розглядала питання актуальності використання сигнальних карток як засобу не вербального спілкування на уроці між вчителем та учнем з ООП. 

Студентка ІІІ курсу природничого факультету Раковенко Владислава (науковий керівник - к.пед.н., доц. Щербина С.М.) акцентувала увагу учасників студентської конференції на важливості та необхідності здійснення екологічного виховання учнів та формування екологічної культури школярів в системі роботи класного керівника, навела орієнтовні форми проведення заходів та тематику заходів екологічного спрямування.

Влучні запитання учасників конференціі дозволили зрозуміти актуальність розглянутих питань.

 

Студент.наук.конференція 15.05 1

                                                 

Студент.наук.конференція 15.05 2                                                                                           

Студент.наук.конференція 15.05 4

 

 
Студент.наук.конференція 15.05 3

 

 

11823
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31