Кафедра педагогіки
Криворізький державний педагогічний університет

Король 2022На заході обговорювалися теми в таких напрямках: насильство в сім’ї, насильство спрямоване на сферу освіти та сексуальне насильство. Всі аспекти були розглянуті в контексті російсько-української війни.

Король 2022 6

 

 

05.12.22 р. доцент кафедри педагогіки Король А. М. та студенти першого курсу магістратури факультету української філології, зокрема групи УАФм-22, УФРм-22 та УПФм-22, підготували виховний захід на тему: «Насильство під час війни. Виклики нових реалій».

 

 

  

Король 2022 1

 

   
Король 2022 5Домашнє насилля має тенденцію до загострення в умовах збройного конфлікту. У розумінні статті 3 Європейської конвенції: «В умовах воєнного стану вчинення таких злочинів як домашнє насильство, сексуальне насильство тощо, повинно розглядатися як жорстоке поводження до людини». Студентами було розглянуто відповідальність за домашнє насильство, як законодавство має реагувати на такі дії відповідно до Кримінального Кодексу України, а також детально подано опис допомоги різних установ (правова допомога, психологічна допомога тощо).

Студенти висвітлили взагалі існування такого явища, як насилля, його класифікацію, в межах якої було розглянуто запропоновані аспекти. На тлі військової агресії росії проти України, щоденно з різних інформаційних джерел ми чуємо про хід війни, про наші досягнення в ній, а також і про інші обставини, які нерозривно пов’язані з воєнним станом в нашій країні. На жаль, насилля почало ще більш активно існувати під час воєнного стану. Насилля по відношенню до одної людини - це насилля по відношенню до людства загалом.

Король 2022 8

Реакція світу як від відомих політиків, так і від населення інших країн просто була детально представлена. Не обійшлося і без пам‘ятки для постраждалих, в якій детально прописані дії та реакції.Король 2022 7

Щодо сексуального насильства, то було розглянуто контакти і ризики, резонансі фіксовані випадки, загальний масштаб цього злочину та детальна конкретизація на окремо територіях України. 

Король 2022 9

 

 

На жаль, не задумуючись, насильство відбувається і по відношенню до школи. Мета окупантів - знищити українську культуру, майбутню націю України та зросійщити, спаплюжити її будь-якою ціною. Студенти згадали про формат навчального року 2022-2023 в Україні та виклики дистанційного формату навчання під час війни. Діти не можуть якісно та в повному обсязі здобувати нові знання через постійні тривоги, ймовірність ризиків від ракетних та мінометних обстрілів, знищення шкіл вщент… Було згадано і про дітей-біженців та їх проблеми в новому шкільному оточенні. 

 

Король 2022 3

Король 2022 2 

Українські розбомблені школи - це результат терору та насильства окупантів. А катування вчителів  це прямий злочин проти не тільки української освіти та народу, але й людства загалом. Без освіти не може бути прогресивного розвитку жодної сфери життя! Також студенти не забули згадати реальні приклади та надати світлини розбомблених шкіл, випускників, які залишилися без «дитинства», «довгоочікуваного випускного». І найголовніше те, що все це призводить до психологічних травм в учнів, яких необхідно буде позбавлятися дуже довго.

 

 

 

 

 

 

21039
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша