КМД 2Відсутність місць, де можна було б залишити дитину на кілька годин або усамітнитись з дитиною під час роботи чи навчання - проблема для сучасних жінок, які хочуть успішно поєднувати кар’єру й сім’ю. Подібного не можуть собі дозволити і студентки, які змушені брати академвідпустку по догляду за дитиною в той час, коли їхні однокурсниці успішно здобувають вищу освіту та працевлаштовуються на роботу. 

Тому за ініціативою молодіжного центру на базі Криворізького державного педагогічного університету при підтримці Громадської організації "Криворізька фундація майбутнього" успішно реалізовано проект, покликаний створити рівні можливості для представниць університету в гармонійному поєднанні материнства та власного розвитку через навчання або професійне становлення. Кімната матері та дитини є єдиним місцем в університеті, зі спеціально створеними санітарно-побутовими умовами, для усамітнення жінки та дитини для грудного вигодовування.

Кімната матері та дитини університету знаходиться за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Олександра Васякіна, буд. 54А, 1 поверх, вхід з лівої сторони будівлі (гуртожиток №3 університету). Кімната відкрита у будні дні з 9:00 до 16:00.

КМД 1Невеличка, але дуже затишна кімната знаходиться на першому поверсі одного із гуртожитків університету. Вона облаштована манежем та сповивальним столиком. Розуміючи потребу дитини в розвитку та фізичному рості в кімнаті є дитячий килим, яскраві розвиваючі іграшки та інше приладдя задля забезпечення затишку та зручностей. У кімнаті вдосталь літератури та дитячих книг, засобів наочності розроблених власноруч студентами факультету дошкільної та технологічної освіти. Яскраві малюнки на стінах з'явились завдяки активним студентам художньо-графічного відділення факультету мистецтв

Діяльність кімнати матері та дитини нині є елементарною потребою і додатковим стимулом для матері жити повноцінним соціальним життям. Тож кімната матері та дитини - це вільний простір для реалізації не тільки фізіологічних проблем, а й підсилення системи виховання, популяризації материнства серед студентської молоді та підтримання нерозривності зв’язку матері та немовляти.

 Турбота про молоді сім'ї та дітей - це наша відповідальність, успішне майбутнє, сенс життя та щастя. 

 

10474
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31