img6

З перших днів війни Криворізький педагогічний демонструє активну громадянську позицію. Нещодавно, громада художньо-графічного відділення факультету мистецтв доєдналася до волонтерського аукціону. Прес-центр дізнавався подробиці.

img13

До творчого колективу нашої Альма-матер звернулися представники благодійного фонду «Хочу жити» з пропозицією долучитися до філантропічної ініціативи. Студенти й викладачі нашого університету одразу відгукнулися та стали до роботи.

img16

Ідея благодійного аукціону полягає в художньому оздобленні комплектуючих військової техніки. Отримані кошти будуть спрямовані на закупівлю лікарських засобів для постраждалих.

img19

Під керівництвом викладача кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну О. О. Мусієнко й в. о. декана факультету мистецтв, кандидата педагогічних наук, доц. Л. Ф. Ейвас до волонтерського проєкту доєдналися випускники групи ОМ-19: К. Мегеря, О. Бугайова, В. Гавловська, К. Меська, О. Макуха, К. Давидович, Т. Олійник, Ю. Монастирна.

img28

«Благодійний фонд «Хочу жити» надав нам справжні гільзи з гаубиць, які були відпрацьовані на Донецькому й Херсонському напрямках. Добровольці з числа студентів виявили бажання доєднатися до творчого розпису елементів військової техніки. Спільними зусиллями за тиждень було розписано сімнадцять гільз від снарядів»,  – розповіла Лариса Феліксівна.

img32

Тематика малюнків на використаних частинах бойової техніки відображала силу, міць і незламність українського народу. Півонії символізують самохідну артилерійську гармату; портрети видатних українців (В. Зеленського, С. Бандери, А. Скрябіна, І. Франка, Л. Українки та інших) – волю та боротьбу за нашу незалежність; картини Ван Гога – віру в світле й щасливе майбутнє. Художньо оздоблені роботи днями будуть відправлені за кордон, у якості виставкових зразків, які зможуть допомогти отримати кошти на ліки для військових.

«Зброя як витвір мистецтва, наша зброя – мистецтво»

  –  факультет мистецтв

21329
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30