1

Днями студенти та викладачі КДПУ відвідали Центр соціально-психологічної реабілітації дітей № 1 Криворізької міської ради. Захід було організовано за ініціативи департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту виконкому міської ради та Молодіжного виконкому м. Кривого Рогу задля підтримки дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах під час війни.

2

До цього заходу долучилися здобувачі вищої освіти та науково-педагогічні працівники кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Криворізького педагогічного. Викладачі кафедри є давніми друзями Центру й відвідують його на постійній основі. Цього разу вони здійснювали методичний супровід студентів спеціальності 231 Соціальна робота (спеціалізація «Соціальна педагогіка») в межах корекційно-реабілітаційної практики. Здобувачі вищої освіти та викладачі кафедри працювали з дітьми віком від 3 до 18 років, які протягом тривалого часу перебувають у центрі через складні життєві обставини та потребують надання комплексної соціальної, педагогічної, правової та інших видів допомоги.

3

Завдяки злагодженій роботі студенти нашого університету обмінялися думками, розповіли про новітні соціально-педагогічні інструменти роботи з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, а вихователі закладу поділилися багаторічним досвідом. Підтримку таких заходів надають міжнародні організації та органи місцевого самоврядування. Так, для підтримки дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах під час війни, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) надав подарунки.

4

«Криворізький педагогічний є потужним осередком не лише освітньо-наукової діяльності Придніпровського регіону, а й волонтерським», – переконаний помічник ректора з перспективного розвитку, асистент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Ілля Лисоконь. «Ми впевнені, що підготовка фахівців для освітянської галузі має бути різностороння, студенти мають володіти інклюзивною культурою та застосовувати її на практиці, бути готовими до нових випробувань та до роботи з особливими дітками. Адже педагог має працювати на благо України, а значить, і на благо людства».

21431
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31