img6

Напередодні Дня філолога шанувальники лінгвістики взяли участь у науково-практичній конференції та творчій лабораторії в області філології, літературознавства, перекладознавства й методики викладання іноземних мов, яку провели на факультеті іноземних мов.

img7

«День філолога – це традиційний захід, що відбувається на факультеті іноземних мов. Цьогоріч формат заходу було оновлено: учасникам було запропоновано представити не лише результати власних наукових розвідок, але й проявити свою творчість, оскільки можна було продекламувати власні поезії, представити есе, спробувати свої навички в перекладі художнього тексту. Загалом до редколегії надійшло більше 50 робіт, що свідчить про зацікавленість молоді заходами такого формату. Ми дуже вдячні всім учасникам, а також тим колегам, хто долучився до організації і проведення Науково-практичної конференції і творчої лабораторії», – прокоментувала декан факультету іноземних мов, доктор філологічних наук, професор М. В. Варданян. Учасниками заходу стали представники Криворізького педагогічного, учні й вчителі загальноосвітніх закладів нашого міста. Хлопці й дівчата презентували результати власних лінгвістичних розвідок. Кожен учасник мав по 10 хвилин на доповідь і відповіді на запитання.

img12

Тематика виступів була досить різноплановою та охоплювала такі питання: «Відтворення метафор в україномовному перекладі роману Ф. С. Фіцджеральда «Великий Гетсбі»», «Види та функції парадоксу у п’єсі Оскара Уайльда «Ідеальний чоловік»», «Структурно-семантичні та функціональні особливості використання оказіоналізмів в сучасній англійській літературі (на матеріалі творів Е. Гантер)», «Використання кейс-методу для розвитку англомовної компетентності на середньому етапі навчання» тощо.

img15

Крім цього, шанувальники іноземних мов проявили свою творчість у перекладацький діяльності. Так, Д. Ройко представила власний переклад вірша французького письменника і поета В. Гюго «Puisqu’ici-bas toute âme», А. Чирва – доповідь-есе «Роль кольору у творчості Вільяма Шекспіра», Є. Корсікова – есе «You should never give up on your dreams».

img16

Такі різноманітні активності дали учасникам заходу можливість усвідомити численні шляхи й перспективи вивчення іноземних мов, дослідити філігранність слова в оригінальних текстах і перекладах – як художніх, так і публіцистичних, науково-популярних, академічних.

Відеозапис науково-практичної конференції та творчої лабораторії «День Філолога на факультеті іноземних мов» можна переглянути на офіційному Youtube-каналі КДПУ за покликанням.

22211
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31