1

Кафедра туризму та економіки факультету географії, туризму та історії КДПУ та місто Кривий Ріг є єдиним центром розробки теоретичних засад та розвитку практики промислового туризму в Україні. Ця спільна робота успішно триває з 2013 року.

2

У межах цієї діяльності на кафедрі було започатковано науково-дослідну тему «Промисловий туризм: теорія і практика 0120U100845», у розробці якої беруть активну участь зав. кафедри, канд. геогр. наук, доц. Володимир Казаков (керівник теми), канд. геогр. наук, доц. Вікторія Пацюк, канд. геогр. наук, доц. Ірина Остапчук, канд. геолог. наук, ст викладач Олександр Матіщук, канд. геогр. наук, доц. Дар’я Шиян, д-р екон. наук, доц. Ірина Романюк, здобувачі вищої освіти спеціальності 242 «Туризм і рекреація».

3

Метою проєкту є теоретичне дослідження світового й українського досвіду промислового туризму, оцінка туристичних ресурсів міста та регіону, аналіз перспектив і можливостей розвитку промислового туризму, науково-методичне обґрунтування екскурсійних маршрутів і турів промислової тематики, розробка та впровадження маршрутів, впровадження науково-методичних результатів дослідження в практику навчання та виховання студентів географічних, туристичних, історичних та екологічних спеціальностей на базі КДПУ. Виконання проєкту передбачає такий науково-практичний результат: розроблені теоретико-методологічні засади нового напряму туризму в місті Кривому Розі та в Україні, впровадження результатів роботи в турагентську та туроператорську діяльність на всеукраїнському, міжнародному та регіональному рівнях.

4

Основними завданнями за темою кафедри є аналіз ресурсного потенціалу промислового туризму, методичні засади розробки турів в індустріальному туризмі, технології розробки та проведення екскурсій індустріальної тематики (діюча індустрія, індустріальна спадщина, музеї), маркетингові засади промоції турпродуктів індустріальних регіонів, розвиток та управління туристичними дестинаціями на основі промислового туризму, економічні, правові та управлінські засади розвитку індустріального туризму, освіта й підготовка кадрів для індустріального туризму. Зокрема, в межах реалізації проєкту в 2015, 2018 та 2020 роках кафедрою були проведені навчальні курси екскурсоводів, на яких було підготовлено 45 нових гідів для туристичної галузі нашого міста.

5

Повномасштабне вторгнення рф до нашої країни призвело до вимушеного призупинення практичної частини проєкту, однак робота фахівців Криворізького педагогічного триває з вірою у Перемогу. Дякуємо ЗСУ за можливість працювати на всіх фронтах опору нашої Держави!

26994
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31