img32

Викладачі Криворізького педагогічного завжди долучаються до різноманітних наукових, навчальних та громадських проєктів. Участь у міжнародних та всеукраїнських конференціях, тренінгах, семінарах та інших заходах стає запорукою високого професійного рівня та подальшого наукового розвитку.

img33

Інклюзивне виховання та навчання дітей – це проблема, яка гостро постала перед людством в останні роки. Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи психолого-педагогічного факультету КДПУ не стоїть осторонь розв'язання цієї проблеми й завжди долучається до соціально значущих проєктів для дітей та їхніх батьків.

img70

21-22 серпня 2024 року центром методичної підтримки ГО «Дніпровська ліга соціальних працівників», який реалізує проєкт Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні «Соціальні ініціативи для сімей з дітьми на рівні громад у Дніпропетровській області» (координаторка Олеся Білько) було організовано інклюзивний захід – навчання асистентів дитини. Як тренерок на івент було запрошено в. о. зав. кафедри, канд. пед. наук, доц. Т. Г. Василюк та канд. пед. наук, доц. І. В. Размолодчикову.

У підвищенні професійної кваліфікації взяли участь близько 20 осіб. Під час освітнього заходу Т. Г. Василюк розкрила психологічні аспекти надання соціальної послуги супроводу під час інклюзивного навчання; І. В. Размолодчикова висвітлила загальні та специфічні закономірності розвитку навчання та виховання дитини в умовах інклюзивного навчання.

img71

Пані Т. Василюк розповіла прес-центру: «Проблема інклюзії ще багато років буде актуальною. І не лише тому, що збільшується кількість дітей з особливими освітніми потребами (ООП), а ще й тому, що в суспільстві до сьогодні існують стереотипи щодо інклюзії. Не всі готові сприймати дитину з ООП як рівного з іншими здобувачами освіти. Причин таких стереотипів багато, проте найважливішим є відсутність знань про інклюзію. Саме для того, щоб асистенти дитини мали можливість поповнити свій багаж знань, умінь і навичок, ми погодилися взяти участь в івенті й поділитися тим, що знаємо самі!».

Дякуємо організаторам за можливість отримати цікаву й корисну інформацію, спікеркам – за нові знання, учасникам – за небайдужість і прагнення до розвитку! Бажаємо реалізації всіх планів!

27138
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Серпень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31